5.000 de reclamatii la asigurari - vezi companiile cu cele mai multe contestatii

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 12:53
2215 citiri
5.000 de reclamatii la asigurari - vezi companiile cu cele mai multe contestatii
CSA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a discutat, miercuri, situatia reclamatiilor si sesizarilor inregistrate la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in primele 9 luni ale 2011, constatandu-se un numar de aproximativ 5.000 de reclamatii si sesizari primite si solutionate.

Cele mai multe reclamatii, peste 95%, se refera la asigurari generale, dintre care 73%, adica un numar de peste 3.500 de reclamatii pe asigurarile obligatorii RCA. In pofida numarului ridicat de reclamatii pe RCA, acestea reprezinta doar 0,08% din totalul contractelor RCA incheiate.

Referitor la aceasta statistica, Constantin Buzoianu, presendintele CSA, a declarat ca reclamatiile au scazut cu 15% fata de anul trecut, insa asigurarea RCA ramane o problema pe care CSA isi propune sa o rezolve prin intensificarea verificarilor la nivelul sistemului de operare al societatilor in ceea ce priveste dosarele de dauna.

Printre societatile de asigurare cu numar mare de reclamatii se numara: Euroins, Carpatica si Astra, care detin impreuna o cota de 36,9% din totalul pietei RCA si care au platit aproximativ 450 milioane de lei despagubiri, in primele 9 luni ale acestui an.

Tot miercuri, Consiliul CSA a stabilit si modul de colaborare cu asociatiile profesionale, convenindu-se sa fie stabilite grupuri de lucru comune pentru imbunatatirea cadrului legal privind pregatirea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniu si asigurarea RCA.

Prelungirea plafonării RCA nemulțumește asigurătorii. ”Nu este un medicament minune”
Prelungirea plafonării RCA nemulțumește asigurătorii. ”Nu este un medicament minune”
Industria de asigurări a luat notă cu profundă îngrijorare de dorinţa autorităţilor de a prelungi pentru a treia oară perioada de plafonare a primelor RCA, cu încă 3 luni, până la 30...
#Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, #reclamatii RCA, #asigurare RCA, #consiliul CSA , #RCA