eMag vinde polite RCA

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:25
3431 citiri
eMag vinde polite RCA

Magazinul online eMAG.ro a introdus in oferta si polite de asigurare de raspundere civila auto (RCA), in urma unui parteneriat cu Netrisk Broker de Asigurare, si are ca obietiv 3-5% din aceasta piata, a anuntat Dante International, societatea care gestioneaza site-ul.

"Asigurarile se inscriu in categoria produselor si serviciilor care promit o dezvoltare exponentiala in mediul online al urmatorilor ani. (...) Pana la sfarsitul anului avem o promotie speciala de lansare prin care oferim 15% discount pe loc la orice polita. Vizam in primul an o cota intre 3 si 5% din piata RCA", a declarat vicepresedintele si directorul de dezvoltare al eMAG.ro, Radu Apostolescu, intr-un comunicat.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), volumul primelor subscrise in 2010 din polite RCA a fost de 2,49 miliarde de lei, in crestere cu 10,7% fata de anul 2009, in conditiile in care numarul contractelor de asigurare incheiate a crescut cu 7,71%, 6,55 milioane.

Circa 30% din totalul asigurarilor generale si de viata sunt polite RCA

Politele RCA au o pondere de circa 30% in totalul subscrierilor din asigurari generale si de viata, care in 2010 au totalizat 8,31 miliarde de lei.

"Cea mai mare pondere in totalul politelor de asigurare incheiate in Romania in acest moment este reprezentata de asigurarile de tip RCA. Daca la nivelul intregii piete de asigurari peste 35% din vanzari sunt reprezentate de politele RCA, in mediul online ponderea acestora se apropie de 85%, datorita accesului facil la oferta extinsa, precum si a modalitatii confortabile de comanda si de primire a politelor, comparativ cu mediul offline", se mai spune in comunicat.

Vizitatorii eMAG pot vizualiza, compara si selecta ofertele companiilor pentru asigurari RCA.

Clientii pot achizitiona politele de asigurare dorite prin comenzi online dupa ce consulta intreaga oferta din piata.

Livrarea politelor se efectueaza rapid si in mod gratuit, comanda plasata pana in ora 19.00 de luni pana vineri ajungand a doua zi in orice localitate.

Politele comandate sambata pana in ora 13.00 sunt livrate in ziua de luni.

eMag apartine firmei Dante International, detinuta de Asesoft Distribution

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMag este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca.

Site-ul este detinut de firma Dante International, al carei actionar principal este compania Asesoft Distribution - 51%, controlata de Iulian Stanciu si Sebastian Ghita. Ceilalti actionari sunt Dan Teodosescu - 16,34%, Radu Apostolescu - 16,33%, Bogdan Marian Vlad -13,33% si Asesoft Web - 3%.

In 2010, Dante International a consemnat o cifra de afaceri de 401,79 milioane lei, in crestere cu 84,2% fata de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 151.737 lei la 9,49 milioane lei.

Netrisk Broker de Asigurare gestioneaza site-ul de asigurari online www.asigura.ro, lansat in 2001 si este subsidiara Netrisk Ungaria, cel mai mare broker online de asigurari din tara vecina.

In iulie 2010, Entreprise Investors a cumparat pachetul majoritar al Netrisk Ungaria.

Entreprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est, avand participatii importante in peste 120 de proiecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#RCA online eMag, #polite RCA online, #Dante International eMag , #RCA