Filmele Blue-ray, 67% din piata europeana a DVD-urilor de inalta rezolutie

Joi, 05 Iulie 2007, ora 15:49
1243 citiri

Filmele in format Blue-ray detin 67% din piata europeana a DVD-urilor de inalta rezolutie iar vanzarile de filme Blue-ray au crescut de zece ori,in urma lansarii din martie a consolei Playstation 3 in Europa, a anuntat joi Sony.

Pana in martie, in Europa se vandusera 12.430 de filme in format Blue-ray, potrivit statisticilor companiei Sony. Dupa lansarea consolei de jocuri video Sony Playstation 3, care are functii de redare Blue-ray, in Europa s-au vandut in total 180.000 de filme in acest format.

"Din martie, discurile Blue-ray inregistreaza saptamanal vanzari de doua pana la cinci ori mai mari decat cele de discuri in formatul concurent HD-DVD", a declarat vicepresedintele executiv pentru operatiunile internationale ale Sony, Matt Brown. Cele mai bune vanzari s-au inregistrat in Regatul Unit, Franta, Germania si Spania.

Blue-ray si HD-DVD sunt standardele concurente pentru distributia pe discuri video a filmelor de inalta definitie, care ofera o calitate sporita a imaginii. Standardul Blu-ray este sprijinit de Sony, Philips, Sun Microsystems, Dell, Pioneer, TDK si Apple. Standardul HD-DVD este sprijinit de Toshiba, Sanyo, RCA, Microsoft si Intel. Cele doua formate nu sunt compatibile si necesita echipament de redare special.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)