Politele RCA pentru 2008 s-ar putea scumpi cu 25%

Miercuri, 07 Noiembrie 2007, ora 14:22
1317 citiri
Politele RCA pentru 2008 s-ar putea scumpi cu 25%

Directorul general al Asitrans Asigurari, Bogdan Stan, a declarat ca politele de raspundere civila auto (RCA) se vor scumpi, in medie, cu 25% pe piata asigurarilor din Romania pentru anul 2008, iar majorarea se va face simtita din luna decembrie a acestui an.

"Tarifele practicate de Asitrans vor ramane aceleasi in prima parte a anului 2008, indiferent de costuri, deoarece vrem sa facem cunoscut pe piata din Romania noul brand EuroIns", a precizat Bogdan Stan. El a mentionat ca tariful RCA practicat de Asitrans va fi, probabil, cel mai scazut de pe piata romaneasca la anumite categorii de tarifare.

Compania Asitrans a introdus pentru prima oara in Romania vanzarea RCA in rate pentru persoane fizice, a mai spus Stan. "Aceasta decizie va naste discutii in domeniu. Ne asteptam sa parcurgem cele trei etape in ce priveste aceasta masura sa fie ridiculizata, contestata, apoi vazuta ca un lucru normal", considera directorul general al Asitrans.

Bogdan Stan a adaugat ca, la ora actuala, numai societatile comerciale pot plati RCA-ul in rate in Romania. in toate tarile membre ale Uniunii Europene este permisa plata in rate a RCA si pentru persoane fizice, iar in Romania decizia companiei nu va intra in contradictie cu legislatia din domeniu, a mai spus Stan.

Directorul general al Asitrans Asigurari a mentionat ca politele RCA cu o valabilitatea pentru un an se pot achita in patru rate, iar cele cu valabilitate de sase luni se pot achita in doua rate. in plus, clientii RCA Asitrans vor beneficia de tractare gratuita chiar si in cazul unor defectiuni tehnice, care nu au legatura cu un accident.

La sfarsitul lunii noiembrie va avea loc adunarea generala a actionarilor, in cadrul careia se va decide schimbarea numelui companiei. Modificarea actului constitutiv prevede o pozitie noua in cadrul companiei, de presedinte fondator, care va fi ocupata de Valentin Gabriel Mirescu.

Grupul bulgar Eurohold a anuntat in luna iulie ca a cumparat peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro. Compania romaneasca de asigurari isi schimba denumirea de la 1 ianuarie 2008 in EuroIns Romania, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, va deveni Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimata la 500.000 de euro.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.