Soferii vor trece in UE fara sa arate polita RCA la granita

Vineri, 13 Iulie 2007, ora 10:00
1243 citiri

Romanii nu vor mai fi verificati daca au sau nu asigurare RCA la trecerea frontierei in alte state membre UE, respectiv in Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andora, incepand cu 1 august a.c., potrivit unei decizii luate recent de Comisia Europeana.

Renuntarea la acest control nu inseamna ca s-a eliminat obligativitatea politei RCA, care de la 1 ianurie cuprinde si asigurarea tip Carte Verde valabila pe teritoriul tarilor mentionate.

Renuntarea la efectuarea acestui control la granite se datoreaza incheierii unui acord intre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si institutiile similare din celelalte tari.

"Acest Acord se refera doar la eliminarea de la aceasta data a controlului documentului de asigurare obligatorie auto la trecerea frontierei dintre statele semnatare ale Acordului, pentru autovehiculele inmatriculate sau inregistrate in Romania si Bulgaria", explica presedintele BAAR, Liviu Stoicescu.

In fapt, renuntarea la controlul politelor de asigurare la trecerea granitei reprezinta aplicarea prevederilor Directivei I privind facilitarea liberei circulatii a autovehiculelor intre statele care au semnat respectivul acord.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=313750>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>