Asirom anunta o posibila majorare de capital cu aproape un milion de lei

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 10:19
942 citiri

Compania de asigurari Asirom ar putea sa isi majoreze capitalul social cu peste 950 de mii de lei pana la 64,74 milioane lei, respectiv cu contravaloarea terenurilor pentru care Ministerul Finantelor a eliberat societatii certificate de atestare a dreptului de proprietate de la infiintare si pana in prezent.

Actionarii Asirom vor lua o decizie in privinta majorarii capitalului social pe 9 iulie, cand sunt convocati in adunarea generala a actionarilor, se arata in Monitorul Oficial publicat luni. Asirom ar urma sa emita un numar de 9,54 milioane actiuni suplimentare ce trebuie sa revina Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

In plus, actionarul minoritar QVT Fund a solicitat adaugarea pe ordinea de zi a adunarii generale alegerea unui consiliu de administratie format din cinci membri, prin metoda votului cumulativ.

In structura actuala a actionariatului Asirom, Interagro controleaza 50% din capitalul social al companiei, Broadhurst Investments detine 14,93% din actiuni, QVT Fund - 12,23%, iar AVAS - 6,38% din actiunile Asirom. Ceilalti actionari controleaza diferenta de 16,46% din capitalul social al companiei.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)