Aviva intra pe piata asigurarilor de viata din Coreea

Luni, 04 Februarie 2008, ora 13:09
1732 citiri
Aviva intra pe piata asigurarilor de viata din Coreea

Aviva plc vrea sa intre pe piata asigurarilor din Coreea de Sud, prin achizitia unui pachet de 91,65% din capitalul LIG Life, pentru 73 de milioane de lire sterline (circa 98,18 milioane de euro), dupa formarea unui consortiu cu firma de servicii financiare Woori Finance Holdings, a anuntat luni compania.

Consortiul a ajuns la o intelegere finala cu LIG Insurance Co Ltd si cu inca 7 actionari individuali pentru preluarea unui pachet de 91,65% din actiunile LIG Life Insurance Co Ltd, o companie din Coreea de Sud, in schimbul sumei de 73 de milioane de lire sterline, se arata in comunicat.

Dupa incheierea tranzactiei, Aviva va detine 40,65% din compania LIG Life, care are in protofoliu produse de asigurari de viata distribuite prin canale multiple si se concentreaza pe zona Busan, aflata in sud-estul Coreei de Sud, potrivit datelor companiei.

La 31 martie 2007, LIG Life a raportat un venit din prime de asigurari de viata de 183,4 milioane de lire sterline (circa 246,67 milioane de euro) si o valoare a activelor de 702,4 milioane de lire sterline (circa 944,72 milioane de euro).

Aviva si Woori Finance Holdings intentioneaza sa dezvolte distributia produselor LIG Life, atat prin canalul de "bancassurance" dezvoltat prin intermediul retelei de banci Woori, cat si prin intermediul consilierilor financiari independenti (IFA), canal de distributie in continua dezvoltare.

"Coreea de Sud este a doua piata de asigurari de viata din Asia, din punct de vedere al veniturilor din prime de asigurari si pentru ca Aviva tinteste cresterea cotei de piata din Asia, acest pas este unul strategic", a declarat directorul executiv al Aviva Asia Pacific, Simon Machell, care a adaugat ca Aviva plc mizeaza pe o crestere de 20% in zona Asia Pacific.

"Aproape 8% din totalul vanzarilor grupului Aviva provin din cresterea accelerata a afacerilor in Asia. LIG Life ii va permite companiei sa beneficieze de expertiza canalului de "bancassurance" prin asocierea cu Worri, una dintre cele mai importante institutii financiare din tara", a adaugat el.

Tranzactia este estimata sa se incheie in prima jumatate a anului 2008, atunci cand vor fi primite autorizatiile conform legislatiei in vigoare.

Woori Finance Holdings Company Ltd. a fost listat la (KRX) Coreea Exchange (Bursa coreeana de valori) ca prima companie care ofera servicii financiare din Coreea de Sud si a fost listata la NYSE in septembrie 2003.
Woori Bank, cea mai importanta subsidiara a sasi are peste 15 milioane de clienti.

LIG Insurance Co Ltd a fost infiintata in Seul, Coreea de Sud si ofera numeroase produse de asigurari generale pentru clienti individuali si corporatii. Este listata la KRX (Coreea Exchange) si are un indice de capitalizare de 557,02 milioane de lire sterline.

Compania Aviva, prezenta si pe piata romaneasca de asigurari si pensii private, activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale si a raportat vanzari la nivel global in valoare de 41,5 miliarde de lire sterline si active in administrare in valoare de 364 miliarde lire sterline in 2006.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.