AXA se retrage de pe piata din Romania. Certinvest si SIF Transilvania preiau operatiunile

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 10:01
5450 citiri
AXA se retrage de pe piata din Romania. Certinvest si SIF Transilvania preiau operatiunile
Foto: hdasig.ro

Grupul AXA vinde operatiunile sale de asigurari de viata si economisire din Romania catre SAI Certinvest si SIF Transilvania si se retrage de pe piata din Romania.

In conformitate cu termenii acordului, SAI Certinvest va achizitiona o participatie de 70% din filiala AXA din Romania, AXA Life Insurance SA, in timp ce SIF Transilvania va achizitiona 30%, se arata intr-un comunicat comun al companiilor.

Conform acordului incheiat, termenii si conditiile tranzactiei nu vor fi facute publice.

Tranzactia se supune indeplinirii conditiilor de finalizare obisnuite, inclusiv obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare.

Certinvest deschide o noua linie de business

Deschiderea unei noi linii de business in zona asigurarilor va permite companiei Certinvest sa asigure o diversificare a portofoliului de investitii pentru clientii sai si, in acelasi timp, pentru clientii de asigurari care sunt interesati de alte proiecte investitionale.

"Asigurarile de viata si sanatate creeaza o sinergie puternica cu activitatea de acum a Certinvest, atat in privinta portofoliului de produse cat si in privinta intereselor clientilor. Noii actionari vor creste activitatea companiei si vor lansa noi produse destinate, in special, antreprenorilor", a declarat Eugen Voicu, Actionar Fondator SAI Certinvest.

SIF Transilvania, interesat de serviciile financiare non-bancare

"Prin aceasta achizitie SIF Transilvania isi diversifica detinerile cu o companie intr-un domeniu nou in portofoliul societatii si afirma interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimam ca potentialul de crestere este substantial pe termen mediu si lung", a declarat Radu Toia, Vicepresedinte Executiv SIF Transilvania.

SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania. Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

SIF Transilvania este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti si administreaza active in valoare de aproximativ 250 milioane de EUR. Compania are o politica de investitii diversificata, cu expuneri semnificative in domeniul financiar, turism si imobiliar.

#AXA Asigurari retragere Romania, #Certinvest preia AXA, #SIF Transilvania preia AXA asigurari , #Stiri Asigurari