Big Brother-ul financiar va incepe sa functioneze abia in iunie

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 12:25
1613 citiri
Big Brother-ul financiar va incepe sa functioneze abia in iunie
Liberalul Dan Radu Ruşanu, actualul preşedinte al Comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor, este principalul nume vehiculat pentru preluarea conducerii ASF. Sursa foto: Adevărul

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), organism care va prelua atributiile de supraveghere si reglementare a pietelor de asigurari, pensii private si capital, va devein functionala abia in luna iunie, dupa ce legea de infiintare va trece din nou prin Parlament, a anuntat Vasile Nicula, presedintele Comisiei Buget Finante din Senat.

Potrivit ordonantei de urgenta date de Guvern la finele anului trecut, ASF ar fi trebuit sa fie infiintata pana la 15 martie, dar ulterior termenul a fost pana la 30 aprilie.

Cu cat momentul infiintarii ASF este mai mult amanat, cu atat cele trei piete financiare sunt mai afectate. Surse din piata au declarat pentru "Adevarul" ca actualii sefi ai celor trei comisii (piata de capital, asigurari si pensii private) au, in prezent, ca principala preocupare obtinerea unui loc in conducerea viitorului Big Brother financiar, supravegherea pietei picand in plan secund.

"De cand s-a dat ordonanta in decembrie, sefii din Comisii nu au alta preocupare decat sa-si aranjeze un loc in viitoarea Autoritate, nu se mai intampla nimic in Comisii, nimeni nu mai face nimic", au declarat sursele citate.

ASF va fi condusa de un consiliu format dintr-un presedinte, un prim-vicepresedinte, trei vicepresedinti si 12 membri. Dan Radu Rusanu, presedinte al Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, este principalul nume vehiculat pentru conducerea ASF, la sustinerea PNL.

Citeste mai multe despre Big Brother-ul financiar va incepe sa functioneze abia in iunie. Pietele financiare, scapate de sub control? pe Adevarul.ro

#Autoritate Supraveghere Financiara Romania, #asigurari daniel tudor, #pensii private, #piata capital, #vasile nicula , #Stiri Asigurari