Brokerii de la Gras Savoye mizeaza pe asigurarile de sanatate si pensiile private

Miercuri, 11 Aprilie 2007, ora 01:18
940 citiri

Gras Savoye va pune accent in afacerile din Romania, in acest an, pe serviciile pentru angajati, pe pensiile private si pe asigurarile de sanatate, care au un potential de dezvoltare foarte ridicat, a spus, marti, presedintele intermediarului de asigurari Gras Savoye, Patrick Lucas.

Presedintele Gras Savoye a estimat ca circa jumatate din asigurarile actuale din Romania sunt din domeniul auto si a spus ca urmatorul pas consta in dezvoltarea serviciilor pentru angajati, pensiile private si asigurarile de sanatate. "Aceste domenii au un potential ridicat, la fel ca in alte tari est-europene, asa ca le vom dezvolta in acest an", a spus Lucas.

Presedintele Gars Savoye a mai spus ca asigurarile de viata si pensiile vor fi dezvoltate in functie de evolutia reformei pensiilor in urmatoarele luni. Lucas a explicat ca brokerii de asigurari pot acorde servicii de consultanta despre pensiile private, servicii de distributie a acestora, dar si de ordin administrativ, pentru companiile care vor sa ofere scheme de pensii angajatilor proprii.

Gras Savoye este al optulea broker de asigurare pe piata de asigurare din Romania, cu un volum al primelor intermediate de 41 milioane lei in 2006.

Brokerii de asigurari au inregistrat, in 2006, o cifra totala de afaceri de 285 milioane euro, ceea ce reprezinta 20% din primele subscrise de societatile de asigurari anul trecut, a declarat recent vicepresedintele asociatiei de profil, Bogdan Andriescu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)