Certasig: Sub 10% din evenimentele publice din Romania sunt asigurate

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 10:42
2114 citiri
Certasig: Sub 10% din evenimentele publice din Romania sunt asigurate

Mai putin de 10% din evenimentele publice din Romania sunt protejate impotriva riscurilor de anulare, pagubelor aduse echipamentelor locatiei sau in cazul accidentarii angajatilor sau participantilor la eveniment, potrivit estimarilor Certasig Romania.

"In fiecare an, in Romania au loc mii de evenimente publice: concerte, spectacole, festivaluri de muzica, film sau teatru, targuri, expozitii, congrese. In organizarea unor astfel de evenimente exista riscuri considerabile in ceea ce priveste siguranta echipamentelor, a angajatilor sau a participantilor. Cu toate acestea, mai putin de 10% din evenimentele publice din Romania sau Bulgaria beneficiaza de o asigurare", a estimat directorul general al Certasig, James Grindley, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Potentialele riscuri specifice evenimentelor publice sunt anularea evenimentului din cauza neprezentarii artistilor sau participantilor, din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau din alte motive neprevazute, pagube aduse locatiei sau echipamentelor, sau chiar vatamari corporale ale angajatilor lor sau participantilor.

Astfel de incidente nedorite pot duce la pierderi financiare semnificative pentru organizatori.

In cazul unor evenimente neprevazute, o asigurare le permite companiilor organizatoare sa minimizeze pierderea financiara si sa faca fata situatiilor si costurilor aferente unor astfel de crize.

Asigurari pentru pentru concerte, finala Europa League si alte evenimente

CertAsig a dezvoltat in ultimii ani politele pentru organizatori de evenimente si a incheiat contracte de asigurare pentru concertele Depeche Mode, Roger Waters' The Wall, The Mission, Liberty Parade, pentru evenimente sportive ca finala Europa League la Bucuresti (in 2012), expozitia Human Body (in 2013), spectacolele Cirque du Soleil la Bucuresti (in 2011 si 2012), precum si multe alte concerte, festivaluri sau productii de film.

Grindley a mentionat ca, in cazul evenimentelor private, mai putin de 1% din organizatori se gandesc la o asigurare.

Riscurile in cazul evenimentelor private sunt raspunderea civila fata de invitati (de exemplu, in cazul ranirii sau imbolnavirii acestora in timpul evenimentului), raspundere civila fata de terti, potentiale pagube sau deteriorari cauzate locatiei unde se desfasoara evenimentul.

In cazul nuntilor, de exemplu, cuplurile se pot asigura in caz de deteriorare a tortului miresei, in caz de pierdere a verighetelor, deteriorare a rochiei de mireasa, a fotografiilor sau chiar si a aranjamentelor florale. Sumele asigurate sunt in medie de 2.000 de euro.

"Chiar si in cazul anularii nuntii, cuplurile care au asigurare pot primi despagubiri de pana la 7.000 de euro, dar numai daca anularea este cauzata de un eveniment neprevazut. Totusi daca mireasa sau mirele se razgandesc, acest lucru nu este acoperit de polita", a mai spus Grindley.

Certasig este controlata de Royalton Capital Investors II, un fond de investitii ai carui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Fondul European de Investitii.

In 2013, subscrierile societatii au atins 12 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania asigurari, #evenimente asigurari , #Stiri Asigurari