Euroins Romania isi va majora capitalul social cu 15 milioane lei, la 118,5 milioane de lei

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 13:22
1992 citiri
Euroins Romania isi va majora capitalul social cu 15 milioane lei, la 118,5 milioane de lei

Euroins Romania isi va majora capitalul social prin aport de numerar cu suma de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, conform unei hotarari a actionarilor asiguratorului din 22 noiembrie 2012, decizia fiind precedata de o solicitare a autoritatii de reglementare din domeniu (CSA).

In prima parte a lunii noiembrie, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca institutia si conducerea Euroins Romania au convenit, in urma unei intalniri, ca asiguratorul sa isi majoreze capitalul social si sa accelereze platile restante catre asigurati, pagubiti si unitatile de reparatii auto.

"S-a stabilit, de asemenea, continuarea monitorizarii societatii de catre directiile de specialitate din cadrul CSA, precum si realizarea, la inceputul lunii februarie 2013, a unei noi analize, in aceeasi componenta", se mai spunea in comunicatul CSA.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 7,7% din capitalul social.

In prima jumatate a anului trecut, compania a subscris prime de 228 milioane de lei, de aproape doua ori mai mari fata de cele raportate in aceeasi perioada a anului trecut, de 116 milioane lei.

In perioada 2008-2011, conform datelor CSA, Euroins a raportat pierderi totale de 65 milioane de lei.

#capital social Euroins Romania, #afaceri Euroins Romania 2012, #prime subscrise Euroins , #Stiri Asigurari