Frauda in asigurari: ASF a pus la dispozitia DNA date privind activitatea Carpatica Asigurari

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 14:39
1504 citiri
Frauda in asigurari: ASF a pus la dispozitia DNA date privind activitatea Carpatica Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a pus la dispozitia DNA date despre compania de asigurari verificata, aferente activitatii din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, absorbita in aprilie 2013 de ASF, a anuntat autoritatea de reglementare.

Verificarile vizeaza o speta legata de o societate de asigurari. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurari respectiva, aferente activitatii din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Surpaveghere a Asigurarilor, absorbita de ASF in 29 aprilie 2013. ASF pune la dispozitia organelor de cercetare documentele solicitate, atat din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor cat si, daca va fi necesar, documente ulterioare", a comunicat autoritatea, mentionand ca mai multe detalii vor fi transmise ulterior.

Perchezitiile DNA vizeaza si reprezentanti Carpatica Asigurari, si functionari din ASF

Perchezitiile facute de DNA la Sibiu si Bucuresti intr-un dosar de coruptie vizeaza atat reprezentanti ai Carpatica Asigurari, cat si functionari din ASF, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Conform surselor citate, in acest dosar sunt suspectate de fapte de coruptie 11 persoane, intre care doi fosti reprezentanti Carpatica Asig.

Unul dintre acestia este Marian Mirzac, fost director general al companiei de asigurari din Sibiu, in prezent membru in Consiliul ASF, iar celalalt este Radu Mustatea, membru in CA al Carpatica Asig si totodata presedintele Biroului de Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Grupul Carpatica, din care face parte Carpatica Asig, este controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in ancheta ar fi vizat si Carabulea, care le-ar fi oferit functii lui Mustatea si Mirzac.

Carpatica ar fi trebuit sa-si majoreze capitalul social cu 15 milioane de euro, dar nu a efectuat aceasta operatiune. Cu sprijinul celor doi, care ar fi influentat controlul ASF, companiei Carpatica Asig nu i-a mai fost suspendata activitatea pe piata asigurarilor, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse arata ca Mirzac ii transmitea informatii lui Carabulea prin intermediul lui Mustatea.

Perchezitiile au loc la mai multe sedii ale Carpatica Asigurari din municipiul Sibiu, precum si la locuintele omului de afaceri Ilie Carabulea, dar si ale membrilor familiei acestuia, si sunt in desfasurare. De la locuinta din Sibiu a fiului lui Carabulea, unde perchezitiile s-au finalizat, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

Procurorii DNA fac, marti, 17 perchezitii in Bucuresti si Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, fals si instigare la fals.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#DNA ASF, #ancheta dna, #ancheta asigurari , #Stiri Asigurari