Grawe infiinteaza o companie de brokeraj de pensii private

Luni, 30 Iulie 2007, ora 15:33
970 citiri

Compania de asigurari Grawe a depus luni dosarul pentru a primi autorizatia de broker de pensii private obligatorii (pilonul II) din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, potrivit presedintelui CSSPP, Mircea Oancea, citat de NewsIn.

Dosarul Grawe Pension Service Broker de Pensii Private SRL nu a trecut inca de registratura, a mentionat insa Oancea.

"Pentru inceput, Grawe intentioneaza sa atraga aproximativ 5.000 de agenti de marketing care sa incheie contracte pe pilonul II de pensii", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Peter Kasyk. El a adaugat ca societatea de asigurari Grawe urmeaza sa intre atat pe segmentul pensiilor private obligatorii, cat si pe cel al pensiilor facultative (pilon III), fara sa ofere mai multe detalii.

Populatia isi poate alege un fond de pensii, incepand cu 17 septembrie 2007, din propria initiativa, in caz contrar fiind repartizata aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. Dupa incheierea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideaza persoanele pentru fiecare fond de pensii private de pe pilonul II in parte si le inregistreaza in Registrul Participantilor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)