Inundatiile din Europa i-au costat pe asiguratori 4,5 miliarde de dolari

Luni, 08 Iulie 2013, ora 13:07
1160 citiri
Inundatiile din Europa i-au costat pe asiguratori 4,5 miliarde de dolari

Inundatiile care au devastat luna trecuta Europa Centrala si de Est au provocat industriei de asigurari pagube cuprinse intre 3,5 si 4,5 miliarde de dolari, a informat luni grupul elvetian de reasigurari Swiss Re, adaugand ca pierderile sale se situeaza la 300 de milioane de dolari.

"Gratie masurilor de prevenire luate la timp, mari zone au fost salvate de la inundatii", a declarat directorul Swiss Re, Matthias Weber, potrivit Reuters.

"Prin introducerea de masuri de preventie adecvate, asiguratorii pot oferi o acoperire mai ieftina, ceea ce inseamna ca mai multe persoane si companii pot beneficia de asigurari", a adaugat Weber.

Estimarile Swiss Re sunt inferioare fata de cele avansate de firma de modelare AIR Worldwide, potrivit careia solicitarile de despagubiri ar putea sa se ridice la opt miliarde de euro numai in Germania. De asemenea, agentia de evaluare Fitch a estimat ca inundatiile din Germania au provocat pierderi de pana la trei miliarde de euro, in timp ce brokerul de asigurari Willis a estimat ca in Europa pierderile s-au ridicat la patru miliarde de euro.

19 persoane si-au pierdut viata si mii de persoane au fost evacuate la inceputul lunii iunie, dupa ce raurile au devastat estul Germaniei, Cehia, Austria, Slovacia si Ungaria.

#inundatii 2013 Europa, #pagube inundatii Europa 2013, #asigurari inundatii Europa , #Stiri Asigurari