Misu Negritoiu: Intre companiile de asigurari si ASF este razboi

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:23
1480 citiri
Misu Negritoiu: Intre companiile de asigurari si ASF este razboi

Intre companiile de asigurari si Autoritatea de Supraveghere Financiara este un razboi, iar relatia trebuie schimbata, a declarat, vineri, presedintele ASF, Misu Negritoiu, la Conferinta Asiguratorilor din Romania.

"Trebuie mai multa etica si mai mult respect reciproc. Vin dintr-o piata (cea bancara - n. r.) care a trecut prin probleme similare. Nu se poate, e un razboi (...) Limbajul este aproape inacceptabil, poate de ambele parti. Este o piata de procesomani. Uniunea si dumneavoastra uitati-va in propria casa, uitati-va la standarde, uitati-va la profesionalism, uitati-va la valori. Nu se poate ca unul sanctionat intr-o piata, cu o anumita reputatie pe o piata europeana, sa vina sa imi ceara mie sa ii pun la dispozitie corespondenta cu autoritatea acelei tari. Unde este respectul pentru autoritate? (...) Avem o misiune si aceasta misiune sunt cei 16 milioane de consumatori. Primesc in fiecare zi plangeri, contestatii de la dumneavoastra, in loc noi sa ne unim sa rezolvam problemele consumatorilor. Va invit la dialog (...) Nu mai incercati pe alte cai, nu mai incercati pe presiune, pentru ca nu vom avea rezultate. Trebuie sa schimbam ceva in aceasta relatie! Nu mai incercati pe presiune, pentru ca nu vom avea rezultate! Trebuie sa schimbam ceva in aceasta relatie!", a afirmat presedintele autoritatii de supraveghere.

Acesta a apreciat ca problemele pietei asigurarilor sunt de fond, nu numai de forma.

"Dincolo de criza de imagine, mi-e teama ca este o criza structurala a pietei asigurarilor, sunt distorsiuni structurale. Faptul ca anumiti incearca sa isi rezolve probleme intr-un fel sau altul este deja marginal. Poate ar trebui sa inceteze sa mai faca asta. Daca vrem sa ne rezolvam problemele, trebuie puse cartile pe fata", a spus Negritoiu.

Oficialul ASF a mentionat ca, saptamana viitoare, va fi prezentat in Parlament raportul anual, pe 2013, al ASF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Misu Negritoiu ASF, #Negritoiu piata asigurari , #Stiri Asigurari