Profitul BCR Asigurari, in crestere cu peste 50%

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 17:56
2031 citiri
Profitul BCR Asigurari, in crestere cu peste 50%

Profitul brut al BCR Asigurari a sporit cu 54% in primele noua luni, la 11 milioane lei.

BCR Asigurari a inregistrat in primele noua luni un profit brut de 11 milioane lei, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar afacerile au avansat cu aproape 1%, la peste 345 milioane lei, au anuntat luni reprezentantii companiei.

Profitul a fost calculat conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

"Evolutia primelor brute subscrise pentru principalele linii de afaceri a fost una pozitiva, un rol determinant in portofoliul societatii continuand sa-l detina segmentul auto. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la asigurarile Casco s-a inregistrat o crestere de la 131,7 milioane lei la 163,4 milioane lei, reprezentand un procent de aproximativ 24%", spun oficialii.

Asigurarile de bunuri si cladiri au crescut cu 17,1% si au atins suma de 73,4 milioane lei fata de 62,7 milioane lei in 2010. In primele noua luni, clasa de asigurari de accidente si sanatate a inregistrat o crestere de 21,5 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea totala a despagubirilor platite in primele noua luni ale anului a scazut cu 9,3% si a fost in valoare de 230,4 milioane lei, in comparatie cu 254,1 milioane lei, pentru aceasi perioada a anului trecut.

BCR Asigurari este membra a Vienna Insurance Group si Erste Group. Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

#BCR Asigurari profit, #BCR Asigurari cifra de afaceri , #Stiri Asigurari