Proprietarul Turnurilor gemene vrea noi despagubiri pentru atacurile de la 11 septembrie

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 08:25
2342 citiri
Proprietarul Turnurilor gemene vrea noi despagubiri pentru atacurile de la 11 septembrie

Un judecator urmeaza sa decida saptamana aceasta daca proprietarul turnurilor World Trade Center din New York poate sa ceara o compensatie unor companii aeriene ale caror avioane au lovit cele doua structuri pe 11 septembrie 2001, a anuntat marti o sursa judiciara, relateaza AFP.

Societatea World Trade Center Properties a primit patru miliarde de dolari din partea asiguratorilor sai si intentioneaza sa dea in judecata United Airlines si American Airlines.

Insa avocati ai celor doua companii argumenteaza ca asiguratorii World Trade Center Properties s-au ocupat deja de compensatii de care societatea vrea sa beneficieze din partea United Airlines si American Airlines.

Judecatorul Alvin Hellerstein urmeaza sa stabileasca daca vina ce poate fi imputabila celor doua companii aeriene tine de alta categorie decat cea pentru care World Trade Center Properties a fost deja indemnizata.

Daca va aprecia ca asa stau lucrurile, Larry Silverstein, proprietarul World Trade Center Properties, va fi nevoit sa dovedeasca responsabilitatea companiilor aeriene in deturnarea avioanelor acestora pe 11 septembrie 2001.

O asemenea procedura ar insemna studierea din nou, in totalitate, a sistemului aerian de securitate in cazul atentatelor teroriste care s-au soldat cu moartea a 2.753 de persoane la New York.

#atacuri 11 septembrie, #despagubiri World Trade Center, #asigurari atacuri turnuri gemene , #Stiri Asigurari