Cum sa-i cheltuiesti - Editie de weekend
HOT TOPICS

Transilvania Broker de Asigurare s-ar putea lista pe bursa la sfarsitul saptamanii viitoare

Transilvania Broker de Asigurare s-ar putea lista pe bursa la sfarsitul saptamanii viitoare


Transilvania Broker de Asigurare s-ar putea lista saptamana viitoare, joi sau vineri, pe piata romaneasca de capital, sub simbolul TBK, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Goldring, Virgil Adrian Zahan.

"Asa cum s-a transmis si la bursa, vrem sa facem tranzactia vineri si ma astept ca undeva joi sau vineri (saptamana viitoare - n. red.) sa facem listarea. Urmeaza sa stabilim data tranzactiei si pretul final", a spus Zahan.

Cel mai probabil pretul final va fi de 15,5 lei pe actiune, conform unor surse din piata, oferta fiind suprasubscrisa de peste doua ori la pretul maxim.

Actionarii Transilvania Broker de Asigurare vor sa incaseze pana la 9,68 milioane de lei din listarea companiei pe piata romaneasca de capital, se arata in prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Detinatorii actiunilor puse in vanzare sunt Login Gabriel, cu 1,5 milioane de actiuni, si Niculae Dan, cu un milion de actiuni. Login Gabriel a vandut 375.000 de actiuni, reprezentand 15% din capitalul social, iar Niculae Dan a vandut 250.000 de actiuni (10%). In total, va fi listat un pachet de 25% din actiunile companiei.

Pretul de subscriere este intre 12 si 15,5 lei/actiune, pasul de pret fiind de 0,01 lei, iar perioada de derulare a ofertei este de marti pana pe 2 noiembrie.

Pentru subscrierile realizate in primele doua zile lucratoare ale perioadei de derulare a ofertei, investitorii vor fi indreptatiti sa plateasca 93% din pretul final al ofertei, iar cei care subscriu in urmatoarele trei zile dupa cele doua, vor plati 97% din pret. Oferta va consta intr-o singura transa de subscriere. Subscrierea minima in oferta este de 200 de actiuni, iar cea maxima de 625.000.

"In cazul in care oferta este subscrisa in proportie de 100% sau mai putin, iar volumul total al subscrierilor in oferta depaseste nivelul minim pentru incheierea cu succes a acesteia, tuturor investitorilor care au subscris la un pret mai mare sau egal decat pretul de oferta li se vor realiza alocari integrale, egale cu volumele mentionate in formularele de subscriere. Daca oferta este suprasubscrisa, alocarea pe partea de cumparare se va realiza conform principiului pro-rata, prin utilizarea algoritmului Bursei de Valori Bucuresti si numai pentru acele ordine aferente unor subscrieri realizate la un pret mai mare sau egal decat pretul de oferta stabilit, separat pentru fiecare ordin in parte", se arata in prospect.

In anul 2015, profitabilitatea emitentului a crescut cu 141,48%, urcand de la 1.562.746 lei (2014) la 3.773.872 lei (2015). In ceea ce priveste anul 2016, prin comparatie cu anul precedent, profitul inainte de impozitare a scazut cu 4,58%, fiind in suma de 3.600.821 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1070 ori

comments powered by Disqus