Uraganul Kyrill a cauzat pierderi intre cinci si sapte miliarde euro asiguratorilor

Marti, 30 Ianuarie 2007, ora 01:47
1059 citiri

Munich Re, al doilea reasigurator din lume ca volum al primelor, a estimat ca furtuna Kyrill a cauzat pierderi de 5-7 miliarde euro industriei asigurarilor, in conditiile in care compania germana se asteapta la pierderi de circa 600 milioane euro, potrivit publicatiei Insurance Journal.

Propriile pierderi prognozate de Munich Re includ daunele ce urmeaza sa fie cerute subsidiarei de asigurare, ERGO.

Totusi, Munich Re avertizeaza ca evaluarea precisa a pagubelor ar putea necesita un efort considerabil si "ar putea dura un timp". Asadar, orice estimari legate de pierderi reflecta valoarea adevarata a acestor, mai spun cei de la Munich Re.

Kyrill a lovit cel mai rau Germania, insa reasiguratorul german a mai afirmat ca au existat pierderi mari si in Marea Britanie, tarile din Benelux, Austria, Polonia, Republica Ceha si, intr-o masura mai mica, Elvetia.

"Kyrill este un exemplu al potentialului distructiv ce il pot avea furtunile de iarna in Europa. Pierderile din urma furtunilor erau in limitele folosite in modele noastre de evaluare a riscului", a afirmat membrul in consiliul Munich Re, Torsten Jeworrek. "in urma schimbarilor climei, riscul tot mai mare al furtunilor de iarna trebuie luat in considerare pe termen lung de companiile din industria asigurarilor", a continuat Jeworrek.

Furtuna, care a afectat continentul european in 18 si 19 ianuarie, a provocat cel putin 45 de decese. Rafale de peste 200 kilometri pe ora s-au inregistrat in noaptea zilei de 18 ianuarie in Europa. in Germania, rafalele de vant au atins 202 kilometri in regiunea muntoasa a Bavariei.

Hanover Re, al patrulea reasigurator din lume, a estimat, luni, pierderi intre patru si sapte miliarde euro pentru piata asigurarilor. Compania va pierde intre 120 si 180 milioane euro in urma furtunii Kyrill, au estimat reprezentantii institutiei.

Cel mai mare reasigurator din lume, Swiss Re, este de parere ca "factura" Kyrill ar putea ajunge la 3,5 miliarde euro. in acelasi timp, reasiguratorul elvetian a prognozat pierderi proprii de aproximativ 140 milioane euro, potrivit datelor preliminare ale companiei.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)