AT&T vrea sa preia operatorul de satelit DirectTV pentru 50 de miliarde de dolari

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 13:46
1230 citiri
AT&T vrea sa preia operatorul de satelit DirectTV pentru 50 de miliarde de dolari
Sursa foto: Bloomberg

Compania americana de comunicatii AT&T este in discutii avansate pentru preluarea furnizorului de servicii de televiziune prin satelit DirectTV pentru 50 de miliarde de dolari, conform unor surse apropiate tranzactiei.

Compania DirectTV va continua sa functioneze ca o unitate a concernului american, pastrandu-si managementul, conform sursei citate de Bloomberg.

Actualul director executiv al furnizorului de servicii de televiziune prin satelit, Mike White, urmeaza sa se retraga din functie dupa 2015, a mai spus sursa citata, care si-a pastrat anonimatul.

AT&T isi extinde activitatea in SUA

Prin aceasta preluare, AT&T va putea sa isi extinda serviciile oferite intr-o piata in care concurenta a crescut.

"Dupa ce va prelua DirectTV, AT&T va putea fi prezenta la nivel national pe piata TV si va putea vinde servicii de televiziune si wireless in toata tara", a spus Roger Entner, analist in cadrul companiei de cercetare si analiza Recon Analytics. "Vand servicii wireless, au inceput sa vanda servicii de securitate si vor putea adauga servicii TV in acest pachet".

Pretul pentru o actiune ar putea sa fie de 95 de dolari, in functie de cat numerar sau cate actiuni vor fi folosite ca mijloc de plata, conform unei alte surse apropiate tranzactiei, in timp ce alti analisti apreciaza ca pretul pentru o actiune ar putea ajunge pana la 100 de dolari.

Acordul dintre cele doua companii ar putea sa fie finalizat in urmatoarele doua saptamani, perioada in care companiile negociaza modalitatile de plata.

#investitie internet, #companie investitie, #venture capital , #stiri AT-T