Cum sa-ti pregatesti site-ul pentru "invazia smartphone-urilor"

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 18:38
6006 citiri
Cum sa-ti pregatesti site-ul pentru "invazia smartphone-urilor"

Numarul americanilor care folosesc smartphone-uri precum iPhone, Blackberry sau Droid, s-a dublat in 2009, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare comScore. 

35% dintre acestia au folosit zilnic telefoanele "inteligente" pentru a accesa stiri si alte informatii de pe Internet.

In 2010, este de asteptat ca numarul sa creasca si mai mult pe masura ce companiile T-mobile, AT&T, Spring si Google se angreneaza in lansarea propriilor telefoane cu suport Android.

Potrivit expertilor, pana in 2015, Internetul va fi mai accesat de pe telefoanele mobile decat de pe computerele personale.

In schimbare se afla si mijloacele prin care utilizatorii cauta si gasesc informatii folosind dispozitivele mobile.

Conform aceluiasi studiu, procentul persoanelor care acceseaza bloguri si retele sociale de pe telefon crescut cu 427% anul trecut, depasind orice alta cateogorie.

Cunoasterea platformelor pe care navigheaza si a modului in care comunica utilizatorii este absolut necesara oricarui antreprenor care vrea sa construiasca o relatie puternica si de durata cu acestia.

Utilizatorii de smartphone-uri cauta informatii autentice si au devenit niste experti in a ignora vocile fara credibilitate.

Antreprenorii trebuie sa constientizeze ca in 2010 este momentul sa puna accentul pe mobile marketing, mai mult ca pana acum.

Revolutia industriei telefoanelor mobile se afla in plina desfasurare, iar cheia catre succes o reprezinta pozitionarea afacerii acolo unde se afla clientul.

In acest caz, este vorba de optimizarea website-ului pentru smartphone.

Iata cateva sfaturi, pentru a profita de popularitatea Internetului mobil:

Website-ul companiei trebuie sa fie adaptat versiunii mobile

Utilizatorii de telefoane mobile sunt persoane nerabdatoare care au nevoie de informatii, tot timpul.

Exista mai multe modalitati prin care se poate realiza o versiune mobile site-ului.

Spre exemplu, exsita, in platforma de blogging WordPress, plug-in-uri care sunt de ajutor in acest sens.

Versiuni mobile ale site-ului se pot construi si folosind convertoarele MoFuse si MOBIFY.

Website-ul trebuie optimizat pentru versiunile mobile ale motoarelor de cautare

Atat Google cat si Bing au indexuri separate pentru continutul mobil, asadar aparitia site-ului in pagina de rezultate, pe o pozitie cat mai importanta, depinde de o optimizare separata de cea a site-ului traditional.

Facebook, prima alegere pentru comunicarea cu clientii

Un pas important pentru este prezenta in cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook, pentru ca foarte multi utilizatori de telefoane mobile sunt activi si aici.

Site-ul de socializare poate fi folosit pentru a pastra legatura cu clientii si de a le oferi acestora informatii de ultima ora despre business-ul dumneavoastra.

Implicarea website-ului in reteaua Twitter

Posesorii de smartphone-uri sunt activi si pe Twitter, avantajul principal al acestei retele fiind usurinta cu care poate fi accesata de pe telefoanele mobile.

O companie care isi construieste inca de acum o legatura cu consumatorii prin intermediul Twitter va fi cu mult in fata competitiei atunci cand utilizarea telefoanelor mobile "inteligente" va atinge apogeul.

Companiile, cautate acum si pe Google Maps

Tot mai multi utilizatori de telefoane mobile apeleaza la Google Maps atunci cand vor sa gaseasca locatia unei companii.

Critica pe Yelp sau FourSquare, una constructiva

Yelp este un portal de analiza business care are utilizatori activi in intreaga lume.

Peste 26 de milioane de oameni acceseaza Yelp pentru a afla informatii despre mai mult de 20 de categorii diferite de afaceri.

FourSquare este asemanator, companiile membre il folosesc pentru a informa cu privire la sediile lor si pentru a scrie comentarii sau recomandari celorlalti membri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#android, #blackberry, #iphone, #site, #smartphone , #stiri AT-T