Dell lanseaza primele telefoane smartphone in China

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 16:57
1841 citiri
Dell lanseaza primele telefoane smartphone in China

Producatorul american de calculatoare Dell a confirmat, vineri, ca va intra pe piata telefoanelor multifunctionale (smartphone), datorita parteneriatelor cu operatorul chinez China Mobile si cu firma braziliana Claro, potrivit AFP, precizeaza NewsIn.

Dell va distribui telefonul portal de generatia a III-a, Mini 3, in asociatia cu cel mai mare operator chinez, care are 500 milioane de clienti, si cu cel brazilian, care are 42 milioane clienti. Claro este filiala America Movil, numarul 1 de telefonie mobila din America Latina. Dell anuntase din august incheierea unui parteneriat cu China Mobile.

Telefonul propus de Dell functioneaza pe sistemul Android dezvoltat de Google. Detaliile modelelor comercializate vor fi dezvaluite in cursul acestei luni pentru China si pana la finalul lui 2009 pentru Brazilia.

Dell a amintit ca are deja acorduri in domeniul telefoniei in Europa cu Vodafone si in SUA cu AT&T si Verizon, precum si in Australia, Noua-Zeelanda, Singapore si Malaezia.

"Intrarea noastra pe piata telefoanelor smart este o prelungire logica a evolutiei Dell din ultimii doi ani in serviciile internet", a spus presedintele Dell Global Consumer Group, Ron Garriques.

#dell, #china, #brazilia , #stiri AT-T