Economistul Aurelian Dochia a preluat oficial functia de membru in boardul BRD

Luni, 11 August 2014, ora 16:15
2008 citiri
Economistul Aurelian Dochia a preluat oficial functia de membru in boardul BRD

Economistul Aurelian Dochia a preluat functia de membru in Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), dupa ce a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a anuntat, luni, BRD.

"Incepand cu data de 5 august 2014, ca urmare a primirii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei, domnul Aurelian Dochia a preluat functia de administrator al BRD - Groupe Societe Generale", se arata intr-un comunicat transmis de BRD Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii BRD au aprobat in aprilie desemnarea lui Aurelian Dochia ca administrator. Totodata, AGA a aprobat si alegerea ca administrator a lui Giovanni Luca Soma, directorul regional pentru Europa al diviziei internationale Banci si Servicii Financiare din cadrul grupului Societe Generale. Numirea celor doi in Consiliul de Administratie a fost conditionata de aprobarea acestora de catre BNR.

Membrii Consiliului de Administratie sunt numiti pentru o perioada de patru ani, care se calculeaza de la data aprobarii de catre banca centrala.

Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administratie al BRD Finance IFN, este asociat in firma de consultanta Concept Consultanta Economica si de Afaceri.

El a fost membru in Consiliul de Administratie al unor firme din grupul BRD, al SIF Muntenia, al Fondului Proprietatii de Stat si al Centrului Roman pentru Politici Economice (CEROPE).

Giovanni Luca Soma a inceput sa lucreze in grupul Societe Generale in 2002 ca director regional si ulterior a ocupat functiile de director general adjunct al ALD Automotive Group si director general al ALD International. In 2010, a fost numit director al Diviziei Societe Generale Credite de consum, leasing operational si gestionare a flotei auto, iar in prezent este director regional pentru Europa, Divizia Internationla Banci si Servicii Financiare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul BRD.

Consiliul de Administratie al BRD, compus din zece membri

Dupa aprobarea lui Aurelian Dochia, Consiliul de Administratie al BRD este compus din zece membri si este condus de Philippe Charles Lhotte (director general). Ceilalti membri sunt Petre Bunescu (director general adjunct), Jean-Luc Andre Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman.

Giovanni Luca Soma ar urma sa devina al 11-lea membru al Consiliului de Administratie, dupa primirea aprobarii din partea bancii centrale.

Actionarii au aprobat in AGA din aprilie si rezultatele financiare pe anul trecut, precum si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an. Astfel, BRD si-a propus sa revina pe profit in acest an, mizand pe reducerea provizioanelor, care in ultimii doi ani au cauzat bancii o pierdere cumulata de 716 milioane lei.

BRD a anuntat la inceputul lunii august ca si-a dublat profitul in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 62 milioane lei la 123 milioane lei, in conditiile reducerii provizioanelor cu 25,3% si scaderii costurilor operationale cu 0,9%, desi venitul net bancar s-a diminuat cu 8,6%.

Grupul financiar francez Societe Generale detine 60,17% din actiunile BRD, restul actiunilor fiind in proprietatea altor investitori.

La cea mai recenta cotatie a actiunilor, de 8,880 lei/titlu, BRD are o capitalizare de 6,19 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro).

#economist Aurelian Dochia, #Aurelian Dochia membru CA BRD, #Dochia Consiliu Administratie BRD , #BRD