Se ieftineste mancarea - preturile vor scadea pana la sfarsitul anului

Luni, 11 Iulie 2011, ora 15:37
1180 citiri
Se ieftineste mancarea - preturile vor scadea pana la sfarsitul anului

Desi se parea ca nu vom mai avea parte de vesti bune, iata ca una a reusit sa apara. Este vorba despre tendinta preturilor la alimente care, in aceasta vara, dupa doi ani, in sfarsit merg in jos. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS) inflatia anuala, in iunie, a ajuns la 7,93%, in conditiile in care cu o luna in urma aceasta era la un nivel de 8,41%. 

In ultimii doi ani am fost obisnuiti sa auzim ca preturile la toate produsele cresc, in unele cazuri acestea neavand vreun factor intemeiat pentru a se indrepta spre o cota mai inalta.

Analistii economici, dar si cei financiari cred ca, in aceasta vara, preturile la alimente vor continua sa scada, in principal datorita recoltelor bune pe care le vom inregistra.

Potrivit analistului financiar Aurelian Dochia, exista un istoric al preturilor la alimente care arata ca in fiecare vara acestea scad.

"Preturile la alimente au fost factorul principal care a dus la scaderea inflatiei anuale. Cred ca recolta din acest an va fi una buna, iar preturile produselor alimentare vor continua sa scada pana spre sfarsitul anului", ne-a declarat Dochia. 

Citeste mai mult pe Ziare.com

#pret mancare, # mancare ieftina, # macare, # ieftiniri , #stiri Aurelian Dochia