Decapotabilele, fara succes in Romania: Se cauta modele ieftine, second-hand

Miercuri, 27 August 2014, ora 13:35
3040 citiri
Decapotabilele, fara succes in Romania: Se cauta modele ieftine, second-hand

Numarul cabrioletelor inmatriculate in Romania este la un nivel foarte scazut, dar comparabil cu evolutia acestor modele pe plan global. Astfel, pe platforma Autovit.ro, in lunile iulie si august au fost puse la vanzare aproximativ 600 de decapotabile de la aproximativ 20 de marci.

Cat despre pret, acest tip de autoturism poate fi cumparat cu sume cuprinse intre 2.000 si peste 140.000 euro. Cele mai multe modele de tip cabrio de pe Autovit.ro, mai exact 28% din total, sunt vandute cu preturi intre 3.000 si 6.000 euro.

In topul celor mai scumpe cabriolete de pe Autovit.ro este un Ferrari California (din anul 2013) cotat la 143.000 euro, urmat de Mercedes-Benz SL 63 AMG (din anul 2010) la 81.000 euro si de un BMW 640 (din anul 2011) la 60.000 euro.

"Cabrioletele sunt masini deosebite, pentru cei care au o pasiune aparte pentru autoturisme si care sunt dispusi sa aloce un buget separat satisfacerii acestui 'moft'. Dupa o cadere abrupta a cererii pentru aceasta piata in ultimii 10 ani, constatam anul acesta o crestere usoara pe fondul revigorarii pietei auto la nivel mondial. Tinand cont ca Romania nu este o tara foarte prietenoasa cu cabrioletele, este de remarcat faptul ca aproximativ 2,5% din masinile ofertate pe Autovit.ro sunt decapotabile, iar 47% dintre acestea au preturi pana in 6.000 Euro. Astfel, masinile decapotabile au devenit accesibile pentru un segment de public mai larg", a spus Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro.

Decapotabila, o fitza la nivel global

La nivel global, in ultimul an piata cabrioletelor noi nu a depasit 450.000 de unitati vandute, numar ce reprezinta jumatate din autoturismele tranzactionate in anul 2004. Din totalul de masini din intreaga lume, cabrioletele reprezinta 0,7% din piata. Tot atatea autoturisme sunt vandute anual, doar in Europa, de Volkswagen cu modelul Golf.

Oferta de pe piata masinilor noi este limitata ca numar de modele pentru clientii de cabriolete, iar preturile sunt mari, dovada ca numai doua companii (Fiat 500C si Citroen DS3 Cabrio) au versiuni de echipare la sub 20.000 euro. O serie de modele ale unor marci de volum pot fi cumparate cu 20.000 - 30.000 euro, iar de la 35.000 euro pot fi achizitionate modele ale marcilor premium.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cabriolete, #piata cabrioletelor, #masini decapotabile, #piata auto Romania , #Auto Romania