Ford va concedia peste 20% din angajatii uzinei de la Craiova

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 16:00
1661 citiri
Ford va concedia peste 20% din angajatii uzinei de la Craiova
Foto: Craiova Forum

Constructorul american Ford va renunta la 680 de angajati de la Craiova, din totalul de aproximativ 3.200 de angajati ai uzinei, si lanseaza in acest scop un program de incetare voluntara a contractelor individuale de munca, urmand sa efectueze concedieri in lipsa inscrierilor.

"In timp ce B-Max continua sa fie unul dintre cele mai bine vandute modele ale segmentul B-MAV, piata auto din Europa ramane la un nivel scazut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoita anul acesta sa-si intrerupa productia pentru un numar semnificativ de zile, atat in sectia de asamblare vehicule cat si in cea de productie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova si pentru a avea control asupra costurilor operationale, este necesara luarea de masuri suplimentare pentru a ajusta volumele de productie la cererea actuala a pietei. Acest lucru necesita si o reducere a fortei de munca", a declarat Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania.

In acest sens, Ford Romania implementeaza un program de incetare voluntara a contractelor individuale de munca, vizand aproximativ 680 de angajati din cadrul uzinei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ford Craiova, #reducere personal ford , #Auto Romania