Inmatricularile de vehicule pentru pasageri au crescut in T1 cu 19,7%

Vineri, 04 Mai 2012, ora 10:01
1022 citiri
Inmatricularile de vehicule pentru pasageri au crescut in T1 cu 19,7%

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut in primul trimestru cu 19,7% fata de perioada similara din 2011, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au urcat cu 38%, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica.

Astfel, prima categorie cuprinde 50.845 de vehicule (din care 49.532 autoturisme), iar cea de-a doua 17.783.

Datele au fost furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Inmatricularile noi se refera la vehicule noi fabricate in tara sau in alte state si vehicule de ocazie importate, inclusiv masini vandute in leasing, inmatriculate.

"In trimestrul I 2012 comparativ cu trimestrul I 2011 la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 20,3%, si respectiv la categoria autobuze si microbuze cu 11,3%. La categoria mopede si motociclete s-a inregistrat o scadere cu 7,1% fata de trimestrul I 2011", arata INS, intr-un comunicat.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria autocamioane, cu 54,4%.

Fata de trimestrul IV 2011, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 8,2% in trimestrul I 2012, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 10,3%.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#inmatriculari noi vehicule transport, #inmatriculari primul trimestru 2012 , #Auto Romania