Nita: Este nevoie de facilitati pentru a convinge romanii sa cumpere masini romanesti

Joi, 17 Iulie 2014, ora 16:05
1381 citiri
Nita: Este nevoie de facilitati pentru a convinge romanii sa cumpere masini romanesti

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat joi, la Craiova, dupa ce a vizitat fabrica Ford, ca in Romania este nevoie de "facilitati, de programe", pentru a convinge populatia sa cumpere masini produse in tara.

Un astfel de program ar putea fi destinat tinerilor, sustine ministrul Economiei, si ar permite acestora sa-si achizitioneze in conditii avantajoase un autoturism din productia interna.

Potrivit lui Constantin Nita, compania Ford a produs anul acesta 180.000 de motoare si 70.000 de autoturisme, dar din acestea, pe piata romaneasca, au ajuns numai 2%.

"In cifre, Ford inseamna, anul acesta, 180.000 de motoare, 70.000 de autoturisme din care, din pacate, pe piata romaneasca sunt 2% si asta nu este bine. Pentru a convinge populatia din Romania sa cumpere masini produse in tara este nevoie de facilitati, de proiecte. Cum este programul rabla, ar trebui un program pentru prima masina. Dau un exemplu. Iata, secretarul de stat pentru politici industriale sa gaseasca o formula pentru acest program prin care tinerii de 18-20 de ani sa-si poata cumpara masina romaneasca in niste conditii. Nu stiu, discutam de finantare impreuna si cu producatorul si asa mai departe: sa folosim poate mai mult leasingul, bancile sa dea drumul la creditare si sa se ocupe mai putin numai de titlurile de stat. Sunt multe lucruri care trebuie abordate, dar probabil ca aceste chestiuni vor fi detaliate, pentru ca avem si un comitet interministerial pentru promovarea industriei auto si vom face intalniri cat mai dese cu cei doi producatori de autoturisme din Romania", a spus Nita.

Ministrul Economiei a mai afirmat ca, desi s-a vehiculat ca ar urma sa vina un al treilea producator de autoturisme in Romania, pana in prezent Ministerul Economiei nu a primit nicio scrisoare de intentie in acest sens.

"Am auzit si eu aceasta chestiune. Deocamdata nu am nimic concret, scris, prin care cineva, printr-o scrisoare de intentie, sa faca cunoscut ca doreste sa se aseze in Romania. Daca exista un asemenea producator, din partea noastra va avea toata deschiderea si tot sprijinul", a afirmat ministrul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#productie masini Romania, #Constantin Nita, #piata auto Romania , #Auto Romania