Peste 80% dintre automobilele controlate anul trecut de RAR au avut probleme tehnice

Vineri, 12 Ianuarie 2007, ora 05:31
1019 citiri

Peste 80% dintre cele aproape 6.000 de autovehicule controlate anul trecut de Registrul Auto Roman (RAR) in capitala au prezentat probleme tehnice, arata un comunicat remis joi de institutie.

Inspectorii RAR au controlat anul trecut in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov un total de 5.897 de autovehicule, iar la 86,7% dintre ele (5.113 masini) au descoperit diferite neconformitati tehnice.

La 3.134 dintre acestea s-au descoperit probleme legate se securitatea rutiera, si anume proasta functionare a dispozitivelor de iluminare si semnalizare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate, sau defectiuni ale sistemului de franare.

La 937 de autovehicule problemele au fost mai grave, cu risc mare de accident. La acestea s-au constatat probleme la sistemul de franare si la cel de directie, precizeaza comunicatul Registrului Auto Roman.

Peste 1.800 dintre masinile verificate au depasit normele maxime legale de poluare. Aceste depasiri au fost intalnite la 44,3% dintre automobilele pe benzina oprite si la 15,1% dintre cele alimentate cu motorina.

Un numar mai redus de autovehicule, si anume 147, au avut probleme legate de numarul de identificare, alte 277 au avut dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice (ItP) expirata, iar 490 de soferi au prezentat dovezi falsificate de efectuare a inspectiei tehnice periodice.

Registrul Auto Roman a subliniat ca aceste rezultate nu reflecta starea generala a parcului auto din Bucuresti, deoarece inspectorii sai opresc pentru verificari in trafic doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...