Piata auto, infloritoare in Romania. Ford si Dacia fac angajari

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 13:02
3300 citiri
Piata auto, infloritoare in Romania. Ford si Dacia fac angajari

Piata auto europeana nu se descurca tocmai bine, fiind estimata o scadere a vanzarilor in 2012 de cinci procente. Cu toate acestea, marii producatori de masini din Romania fac angajari.

Ford Romania a anuntat, de curand, ca urmeaza sa angajeze 500 de muncitori pentru linia de productie a B-Max si a motorului EcoBoost. In doar cateva ore de la deschiderea centrului de recrutari pentru Ford Romania, peste 400 de persoane s-au inghesuit pentru a-si lasa CV-ul si pentru a lua un bon de ordine.

Pe langa cei 400 de candidati care s-au prezentat la centrul de recrutari destinat fabricii de la Craiova, compania urmeaza sa analizeze si propria baza de date, unde exista cateva mii de persoane, anunta oficialii Ford. In urmatoarele doua saptamani, intervievatorii vor avea intalniri cu candidatii si, in cele din urma, vor alege 500 de persoane pe care le vor angaja.

Noii salariati se vor dedica producerii modelelor B-Max si EcoBoost, produse care vor fi lansate in curand. Productia motorului de 1,0 litri EcoBoost se afla in primul an, la fel si constructia noului Ford B-Max pentru care sunt preconizate 60.000 de unitati produse exclusiv in fabrica de la Craiova.

Modelul B-Max va ajunge in showroom-urile romanesti in luna iulie, iar livrarile vor fi efectuate incepand cu septembrie, comforn oficialilor Ford. Masina a fost prezentata pentru prima oara in martie 2011 la Salonul Auto de la Geneva, iar primele prototipuri au fost construite tot in fabrica de la Craiova inca din luna iunie a anului trecut.

Si Dacia face angajari

Pe piata romaneasca, mai exista un mare jucator in industria auto: Dacia Renault, care nu sta nici ea degeaba. Compania cauta, prin intermediul site-urilor de joburi ingineri automatisti, ingineri proiectanti de stante si matrite si manageri pentru zona flote. Pentru toate posturile se cere experienta in domeniu.

In timp ce primele doua posturi sunt pentru uzina de la Mioveni, al treilea este localizat in Bucuresti.

Piata auto: scadere in Europa, crestere in Romania.

Conform estimarilor specialistilor, in urmatoarele luni piata auto europeana va suferi pierderi de aproximativ cinci procente, in conditiile unei scaderi constante in ultimii cinci ani consecutivi.

Principalul vinovat al situatiei in care se afla piata auto in acest moment este pretul benzinei, care se afla la niveluri record in contextul tensiunilor dintre Uniunea Europeana si marii furnizori de petrol, precum Iran.

In Romania insa, situatia sta mai bine decat in multe tari vecine. Inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 54 procente in primele doua luni ale 2012 fata de aceeasi perioada a anului precedent.

La nivelul intregii Uniuni Europene, inmatricularile de masini noi au scazut cu 8,3%, ceea ce plaseaza Romania in varful topului tarilor cu cea mai mare crestere in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#piata auto Romania, #angajari domeniu auto, #angajari companii auto, #piata auto Europa , #Auto Romania