Ponta anunta ca una dintre marile companii germane din industria auto deschide o fabrica in Romania

Sambata, 23 Martie 2013, ora 15:17
2951 citiri
Ponta anunta ca una dintre marile companii germane din industria auto deschide o fabrica in Romania

Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta.

"Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a spus Ponta la Antena 3.

Intrebat in ce domeniu va investi aceasta companie, premierul a aratat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care lucreaza deja doi mari producatori importanti.

Intrebat in continuare daca este vorba de domeniul auto, Ponta a raspuns: "Doamne ajuta sa putem sa dam impreuna aceasta stire".

El a precizat ca investitia va fi anuntata imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie in acest sens.

In urma cu cinci ani, Guvernul s-a aflat in discutii cu grupul german Daimler, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes Benz in Europa de Est. In final, Daimler a decis insa sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemet, oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investitie de 800 milioane euro si 2.500 locuri de munca asigurate.

La acel moment, oficiali guvernamentali au declarat agentiei MEDIAFA ca si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea sa produca autovehicule in Romania. Companiile care produc autoturisme in Romania sunt Dacia Renault si Ford.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Ponta declaratii investitii, #investitii auto Ponta, #Audi fabrica Romania , #Auto Romania