Profesionistii in inchirieri auto va sfatuiesc: ce sa nu faceti daca inchiriati o masina

Joi, 27 Iulie 2017, ora 15:48
2782 citiri
Profesionistii in inchirieri auto va sfatuiesc: ce sa nu faceti daca inchiriati o masina
Foto: losapos.com

Pentru cei care intra in contact pentru prima oara cu o firma de inchirieri auto, este posibil ca regulile jocului sa fie complet necunoscute. Din pacate, multe companii lipsite de scrupule profita de necunoasterea drepturilor si a legislatiei de catre potentialii clienti.

Astfel, apar clauze abuzive, taxe ascunse si alte neajunsuri care vor mari nejustificat pretul final pentru inchirierea masinii.

Prima greseala: alegerea primei oferte identificate

Chiar daca sunteti grabiti, este bine sa comparati minim 3 oferte similare de masini de inchiriat. Echipa de specialisti de la Cronoscar, un jucator cu experienta in inchirieri auto din Ploiesti, va recomanda sa cautati oferte pentru aceeasi clasa, preferabil acelasi model de automobil. Majoritatea firmelor de rent a car au un parc auto diversificat, care contine atat automobile tip sedan, cat si cross-over, SUV sau camionete.

Simularile de costuri de pe site-urile firmelor de inchirieri auto din Ploiesti sunt un prim pas in evaluarea ofertelor. Insa acesta este doar un pas initial - trebuie sa evaluati comparativ si termenii si conditiile de inchiriere si clauzele speciale.

Iata care sunt cele mai costisitoare greseli pe care nu trebuie sa le faceti atunci cand cautati masini de inchiriat:

1. Sa inchiriati direct din aeroport

Firmele de inchirieri auto din Ploiesti si din restul tarii sunt obligate sa achite taxa de aeroport daca doresc sa aiba un ghiseu de rent a car in interiorul aeroportului Otopeni. Chiar daca pare mai comod sa obtineti un automobil de inchiriat imediat dupa ce ati coborat din avion, veti plati mai mult.

Ce sa faceti in schimb: cautati o companie de rent a car profesionala, cum este Cronoscar - prima firma de inchirieri auto infiintata in Ploiesti. Astfel, masina inchiriata in avans va va fi livrata la locul dorit de dumneavoastra, fara costuri suplimentare.

2. Sa cumparati asigurare auto pentru perioada de inchiriere

Toate masinile de inchiriat trebuie sa dispuna cel putin de asigurare RCA. Totusi, companiile profesionale de inchirieri auto din Ploiesti, precum Cronoscar, ofera masini cu asigurare CASCO inclusa in pretul de inchiriere.

In plus, daca achitati pretul de inchiriere cu un card de credit VISA sau MasterCard, veti beneficia de o asigurare implicita oferita de emitatorul cardului.

3. Sa preluati / predati masina la firma de inchirieri auto fara o inspectie amanuntita

Companiile cu buna reputatie ofera spre inchiriere numai masini noi, bine intretinute. Cu toate acestea, pentru a elimina orice fel de neplaceri ulterioare, trebuie sa efectuati o inspectie a exteriorului si interiorului automobilului impreuna cu reprezentantul firmei de inchirieri auto.

Aceasta inspectie va avea loc si la inceputul, si la sfarsitul perioadei de inchiriere. Inspectia este in interesul dumneavoastra: orice eventuale semne de uzura/ dotari lipsa preexistente vor fi notate in fisa automobilului si nu va vor fi imputate Dumneavoastra.

4. Sa conduceti automobilul peste linia de frontiera

De regula, contractele de inchirieri auto sunt realizate pe teritoriul Romaniei. Firmele de inchirieri auto din Ploiesti si din alte orase nu pun limite teritoriale in interiorul statului, insa nu este permisa utilizarea masinii de inchiriat in afara granitei decat cu imputernicire, pe care o puteti obtine de la compania de rent a car, cu notificare prealabila. Fara aceasta, odata cu trecerea granitei, parasiti jurisdictia statului roman, iar firma de rent a car ar putea fi justificata in reclamarea furtului automobilului.

5. Sa nu predati automobilul cu plinul facut

Combustibilul unei masini de inchiriat nu este inclus in pretul de inchiriere. Cu toate acestea, orice companie profesionista de rent a car va livra automobilul cu plinul facut. Obligatia dumneavoastra este sa il predati la sfarsitul perioadei de inchiriere in aceeasi conditie. Altfel, vi se va percepe o taxa suplimentara.

In final, retineti ca pentru a prelungi sau scurta perioada de inchiriere trebuie sa luati legatura din timp cu reprezentantii firmei de inchirieri auto pentru a obtine aprobarea.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#inchiriere masina Ploiesti , #Auto Romania