Romania, "raiul" companiilor auto: TRW si Lear deschid fabrici la Roman si la Iasi

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 16:10
4486 citiri
Romania, "raiul" companiilor auto: TRW si Lear deschid fabrici la Roman si la Iasi
Sursa foto: TRW

TRW Automotive Holdings va deschide, la Roman, o noua fabrica unde va produce airbag-uri pentru automobile, si care va avea, pana la sfarsitul, anului 400 de angajati, pentru a acoperi cresterea estimata a cererii, a anuntat compania.

"Pana in 2018, estimam ca va fi nevoie de inca 12 milioane de airbag-uri. Aceasta fabrica va furniza produsele fabricilor noastre din Europa", a spus Frank Mueller, directorul general al diviziei de echipamente de securitate pentru automobile a companiei, citat de Automotive News Europe.

Numarul de locuri de munca din aceasta fabrica va ajunge la 1.000 pana in 2017.

Romania, atractiva pentru companiile auto

TRW a deschis prima sa fabrica din Romania in 2004, la Timisoara, unde produce huse din piele pentru volane. O fabrica similara a deschis-o in ianuarie 2012 la Baia Mare, unde a anuntat ca va creste productia.

Pe langa acestea, compania americana mai are linii de productie in Oravita, Lupeni si Marghita unde produce tot componente de securitate pentru automobile.

Romania a fost aleasa pentru productia de componente pentru automobile de mai multi competitori de pe aceasta piata.

Un al furnizor american de componente de securitate pentru automobile, Lear Corp, va deschide in prima parte a acestui an, la Iasi, o fabrica unde va produce centuri de siguranta. Pe langa aceasta, care va avea circa 1.500 de angajati, americanii de la Lear mai au fabrici in Pitesti si Campulung.

Si Daimler, Ford si Renault au produse 'made in Romania'

Printre companiile producatoare de automobile, in Romania sunt prezente si Daimler, Ford si Renault.

In decembrie, Daimler a anuntat ca are in plan sa transforme fabrica pe care o aveau deja in Sebes intr-un centru important de productie pentru cutii de viteza Mercedes, pe langa cea din Cugir. Nemtii au inceput sa produca componente pentru motoare si transmisie in Romania din 2001, prin diferite joint-venture.

Alaturi de Daimler, in Romania mai sunt prezenti doi competitori de pe pata auto, de data aceasta cu automobile. Este stiut faptul ca Renault produce Dacia la Pitesti, iar Ford modelul B-Max in Craiova .

TRW este unul dintre cei mai mari producatori de componente auto, cu vanzari de peste 14 miliarde de dolari. Europa este destinatia a 43% din productia companiei.

In Romania, industria auto genereaza anual afaceri de peste 11 miliarde de euro si este unul dintre cei mai mari contributori la exporturi.

Pe langa acestia, in Romania mai sunt prezenti si producatori de anvelope, cum ar fi Continental si, Pirelli, dar si producatori de componente electornice cum este Bosch, prezent in patru orase - Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#industrie auto, #auto romania, #trw romania, #lear romania , #Auto Romania