Taximetristii, luati la verificat de politisti si RAR

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:00
1483 citiri
Taximetristii, luati la verificat de politisti si RAR

Taximetristii sunt verificati de politisti si de specialistii Registrului Roman Auto (RAR), in cadrul unei actiuni la nivel national de control tehnic in trafic, intr-o zi fiind aplicate peste 2.000 de contraventii, informeaza, sambata, Politia Romana, potrivit Mediafax. 

In 7 aprilie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), impreuna cu specialisti ai Registrului Auto Roman, au organizat o actiune la nivel national de control tehnic in trafic in ce priveste transportul de persoane in regim de taxi, operatiune care are ca scop verificarea respectarii normelor legale care reglementeaza aceasta activitate, depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare si calitatea serviciilor.

De asemenea, echipele de control au urmarit diminuarea concurentei neloiale, verificarea starii tehnice a autovehiculelor destinate transportului de persoane in regim de taxi, verificarea efectuarii in termen a inspectiei tehnice periodice, verificarea functionarii corecte a aparatelor de taxat si reducerea victimizarii prin accidente rutiere.

In urma verificarii de catre politisti, impreuna cu specialistii Regiei Autonome - Registrul Auto Roman, a 6.095 de autovehicule destinate transportului de persoane in regim de taxi, au fost aplicate 2.083 sanctiuni contraventionale.

Din totalul sanctiunilor, 261 au fost aplicate in conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, 1.819 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 3 in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 20 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retrase 172 de certificate de inmatriculare.

In cadrul actiunii au fost identificati 17 conducatori de autovehicule care efectuau ilegal transport de persoane.

Acestia au fost sanctionati contraventional si s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor prin retinerea certificatelor de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Totodata, politistii au constatat 13 infractiuni la regimul circulatiei, comise de taximetristi. 

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#taximetristi, #amenzi, #politie, #rar, #taxi , #Auto Romania