Taxa auto nu mai este un pericol: Masinile second hand, din nou la moda

Marti, 15 Mai 2012, ora 19:15
3817 citiri
Taxa auto nu mai este un pericol: Masinile second hand, din nou la moda

Taxa auto, intrata in vigoare in luna ianuarie 2012, pare a fi mult mai agreata de soferii romani, avand in vedere cresterea importurilor de masini second hand.

Numarul de masini second hand inmatriculate pentru prima oara in Romania a crescut cu 32% in primele patru luni ale anului in curs, ajungand la 46.620 de unitati, de la 35.400 de unitati inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul reinmatricularilor a scazut cu 19%, de la 128.930 de masini in 2011, la 104.450 anul acesta, conform datelor oficiale ale politiei.

In luna aprilie 2012 s-au inmatriculat pentru prima data in Romania 11.320 de autoturisme, cu mult peste cele 3.960 de masini inscrise in circulatie in aprilie 2011, cea mai slaba luna din an.

Inmatricularile de autoturisme noi au inregistrat o crestere de 24% in primul trimestru din 2012 comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la 18.270 de unitati, crestere sustinuta si de prima luna a programului "Rabla".

"Reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an justifica influenta directa asupra numarului ridicat de importuri de masini rulate si implicit cresterea numarului de masini inmatriculate pentru prima data in Romania, in primele patru luni ale anului in curs", a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Volkswagen este lider pe piata auto second hand in primul trimestru din acest an, cu 27% mai multe masini inmatriculate pentru prima data in Romania si cu 20% mai putine masini reinmatriculate comparativ cu anul precedent.

Cu privire la topul inmatricularilor de masini noi, Dacia conduce cu o crestre de 22% in acest an, ajungand la peste 4.200 de unitati. In ceea ce priveste marca Ford, numarul de inmatriculari noi s-a dublat in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cu cat a scazut pretul masinilor second-hand?

Pretul mediu al autovehiculelor second hand a scazut in luna februarie cu 5% fata de valoarea inregistrata in ianuarie, pana la aproximativ 4.700 euro, potrivit AutoIndex.

"Diminuarea preturilor se datoreaza atat tergiversarilor legate de noua taxa auto, cat si de amanarea cu un an a punerii in aplicare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007", declara Bogdan Axinia.

Scaderea preturilor s-a inregistrat si la marcile premium, media preturilor pentru un Audi second hand, scazand cu 13% intr-un timp foarte scurt, de la 9.613 euro in luna ianuarie, la 8.399 euro in februarie.

Pretul mediu al masinilor BMW a scazut cu 7%, de la 8.290 euro la 7.555 euro in luna februarie, iar pentru Mercedes nivelul mediu al preturilor a inregistrat o diminuare de 9%.

Potrivit informatiilor furnizate de portalul de anunturi auto, BMW ramane liderul tranzactiilor in segmentul marcilor premium pe piata auto second hand in mediul online romanesc, cu un numar de peste 3.600 autovehicule scoase la vanzare pe site in ultima luna.

"Asa cum estimam si la inceputul anului, proprietarii au inceput sa-si scoata la vanzare autovehiculele intr-un numar ridicat, justificandu-se astfel influenta asupra reducerii preturilor acestor marci", a mai spus Axinia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#taxa auto importuri masini second hand, #masini second hand auto ro, #taxa poluare masini second hand , #Auto second