AirPod, masina care consuma aer

Marti, 14 August 2012, ora 12:40
2762 citiri
AirPod, masina care consuma aer

Compania auto indiana Tata Motors a creat o masina care foloseste aerul drept combustibil.

In timp ce alti producatori de masini experimenteaza cu combustibili alternativi precum hidrogenul, biodieselul si gazul comprimat, indienii de la Tata vor sa foloseasca aerul, intr-o masina noua, numita AirPod, scrie Mashable.

Motorul special al masinii foloseste aerul comprimat stocat intr-un rezervor special. Acesta este umplut fie cu ajutorul unei pompe externe, fie prin atragerea de aer in timpul condusului cu ajutorul unui al doilea motor, electric.

Creatorii AirPod spun ca vehiculul poate atinge o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora, iar motorul electric este reincarcat partial atunci cand sunt activate franele.

Masina este foarte mica, iar acesta este un detaliu important pe piata din India, un traficul este foarte intens. In interior sunt prevazute trei locuri, doua pentru adulti si unul pentru un copil, iar pretul vehiculului este de aproximativ 7.500 de dolari.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#masina AirPod, #masina fara combustibil, #masina aer comprimat , #Automobile ecologice