Orasul Hamburg a comandat 20 de autobuze electrice Mercedes-Benz Citaro. Bucurestiul va lua 400, dar pe motorina si turcesti

Marti, 08 Mai 2018, ora 11:46
8069 citiri
Orasul Hamburg a comandat 20 de autobuze electrice Mercedes-Benz Citaro. Bucurestiul va lua 400, dar pe motorina si turcesti
Foto: noul autobuz Citaro electric

Noul Citaro electric a inregistrat deja prima comanda chiar inaintea premierei mondiale oficiale: Mercedes-Benz va livra 20 de autobuze Citaro, complet electrice, catre Hamburger Hochbahn AG. Primele doua unitati vor fi livrate inainte de sfarsitul anului 2018.

Un pas mai aproape de flota ecologica cu noul autobuz Citaro electric

Till Oberworder, Head Daimler Buses: "Prima comanda pentru noul Citaro electric a fost plasata chiar inainte de premiera oficiala, demonstrand astfel ca operatorii de transport investesc multa incredere in conceptul nostru de mobilitate electrica in transportul public urban. Prin noul Citaro electric, facem un pas important in directia transportului public cu emisii zero."

Similar, Hamburger Hochbahn AG considera ca autobuzele urbane sunt piatra de temelie in ceea ce priveste dezvoltarea unei flote complet ecologice. Din 2020, Hamburger Hochbahn Ag planuieste sa achizitioneze exclusiv autobuze electrice.

La Bucuresti, primarul Gabriela Firea a cumparat 400 de autobuze turcesti Otokar, pentru reinnoirea parcului auto al RATB, iar oferta celor de la Mercedes-Benz nu a fost considerata destul de buna.

Citaro: eficienta energetica maximala, datorita sistemelor inovatoare de gestionare termica

Productia de serie pentru noul autobuz electric Citaro va incepe la sfarsitul acestui an. Autobuzul impresioneaza prin randamentul energetic excelent, care se bazeaza pe un sistem unic de gestionare a temperaturii. Acesta reduce consumul de energie, marind astfel durata de operare.

De exemplu, pentru incalzirea habitaclului este utilizata o pompa de caldura foarte economica.

Motoarele electrice, integrate in puntea spate, actioneaza direct rotile.

Structura modulara a bateriilor este, de asemenea, dezvoltata dedicat pentru Citaro. Bateriile au o capacitate de pana la 243 kWh si sunt racite la temperatura ideala pentru a maximiza durata de viata.

La scurt timp dupa demararea productiei de serie a Citaro, vor deveni disponibile si alte variante, permitand inclusiv incarcarea intermediara a autobuzului in timpul utilizarii.

Noul autobuz urban cu motor electric are la baza Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel international.

Citaro a inregistrat vanzari de peste 50.000 de unitati pe parcursul a doua generatii si este prezent in aproape toate marile orase din vestul si centrul Europei.

Parteneriat strans si de succes de mai multe decenii

Hamburger Hochbahn AG opereaza 111 rute cu aproape 1.000 de autobuze, care transporta aproximativ 212 milioane de pasageri pe parcursul unui an.

Mercedes-Benz si Hamburger Hochbahn AG au in palmares un parteneriat de succes, activ de mai multe decenii.

In 1997, operatorul de transport Hamburg a fost unul dintre primii clienti pentru prima generatie a revolutionarului autobuz Mercedes-Benz Citaro cu podea joasa. Pana in prezent, Mercedes-Benz a livrat peste 1.000 autobuze Citaro catre Hamburg.

De la dezvoltarea comuna a autobuzului articulat, acum mai bine de 40 de ani, pana la utilizarea autobuzelor Citaro FuelCELL si FuelCELL Hybrid in Hamburg - Mercedes-Benz si Hamburger Hohcbahn AG alimenteaza progresul inovatiei tehnologice la nivelul transportului public.

Noul Mercedes-Benz Citaro electric a trecut printr-o serie vasta de teste, iar productia de serie va incepe in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#noul autobuz Citaro electric, #Hamburg autobuze electrice , #Automobile ecologice