Masinile electrice, fara succes in Romania: Care este oferta

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 13:50
3992 citiri
Masinile electrice, fara succes in Romania: Care este oferta

Masinile electrice, o alternativa preferata de cei care vor sa protejeze mediul, pot fi cumparate si in Romania. In alte state europene, vanzarile acestor tipuri de automobile sunt in continua crestere. Cele trei modele disponibile in Romania sunt: Citroen C-Zero, Mitsubishi i-MiEV si Renault Twizy.

Statul roman si-a manifestat intentia sa sprijine achizitiile de masini electrice printr-o subventie de 5.000 de euro, dar interesul clientilor romani pentru acest tip de autovehicule nu a crescut semnificativ.

Fiecare dintre cele trei modele de masini electrice prezente in Romania, respectiv Citroen C-Zero, Mitsubishi iMiEV si Renault Twinzy, a fost preferat de peste 1.000 de clienti romani. Numarul este nesemnificativ, tinand cont de faptul ca in tara sunt inregistrate aproximativ 5 milioane de masini, conform datelor Asociatiei Importatorilor si Producatorilor Auto (APIA).

Automobilul electric, pariul castigator al industriei auto - Interviu Dan Vardie

Interesul mic al clientilor romani pentru masinile electrice ar putea fi explicat prin pretul mare al acestora si prin absenta unei infrastructuri potrivite pentru incarcarea masinilor. Cu toate acestea, producatorii auto sunt optimisti.

Directorul executiv al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, declara ca ponderea automobilelor electrice pe piata auto mondiala va urca la 10% pana in 2020, potrivit Mediafax.

Renault Fluence ZE 97

Pret: de la 26.400 euro cu TVA

Viteza maxima: 135 kilometri/ora

Modelul Renault Fluence ZE 95 costa minim 26.400 de euro, dar in cost nu este inclusa si bateria. Pentru aceasta clientul ar trebui sa plateasca lunar cate 79 de euro. Masina are o autonomie de 185 de kilometri, iar bateria este amplasata in portbagaj.

Citroen C-Zero

Pret: de la 36.640 de euro

Viteza maxima: 130 kilometri/ora

Masina electrica produsa de Citroen are un motor de 64 de cai putere, un cuplu motor de 180 Nm, la 2.000 de rotatii pe minut, iar transmisia se face cu ajutorul unei cutii de viteze cu o singura treapta. Autonomia Citroen C-Zero este de 160 de kilometri, iar masina poate accelera de la 0 la 100 de kilometri in 15 secunde.

Mitsubishi i-MiEV

Pret: de la 29.550 euro

Viteza maxima: 130 kilometri/ora

Modelul Mitsubishi i-MiEVi a reusit sa obtina un rating de patru stele la testele Euro NCAP. Puterea maxima dezvoltata de motorul electric este de 49 kW, iar cuplul maxim este de 180 Nm. Modelul realizat de fabricile Mitsubishi poate fi cumparat si cu o serie de optiuni. De exemplu, vopseaua metalizata costa 300 euro plus TVA, iar cea in doua tonuri 500 euro plus TVA.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
#masini electrice, #consum masina electrica, #masina electrica, #Romania masina electrica , #Automobile ecologice