Autoitalia estimeaza vanzari de peste 12.000 de automobile in 2007

Luni, 08 Ianuarie 2007, ora 09:40
902 citiri

Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia si Ssangyong, estimeaza ca vanzarile sale din 2007 vor fi cu 20% mai mari decat anul trecut cand compania a vandut putin peste 10.000 de automobile, au spus vineri pentru NewsIn reprezentantii Autoitalia.

Conducerea Autoitalia asteapta in acest an o crestere de circa 20% pentru marcile pe care le importa, crestere care, spun reprezentantii companiei, va fi in concordanta cu evolutia generala a pietei auto din Romania.

In plus, importatorul isi bazeaza prognoza optimista si pe modelele noi care vor veni in acest an. In 2007 vor sosi trei noi modele Fiat: Bravo, Linea si utilitara Scudo, iar la marca coreeana Ssangyong va aparea pe piata modelul Actyon.

Autoitalia nu a publicat inca rapoartele detaliate de vanzari pentru intreg anul 2006, insa reprezentantii companiei au spus ca vanzarile au depasit pragul de 10.000 de unitati, cu peste 40% mai mult decat in 2005.

Reprezentantii Autoitalia au spus ca aceasta crestere este normala intr-o piata in care numarul de automobile la mia de locuitori este inferior celui din tarile Europei centrale si de Vest.

Vanzarile Autoitalia au inceput sa creasca puternic in a doua parte a anului trecut cand au fost cateva luni record in care compania a comercializat peste 1.000 de automobile, dupa ce la inceputul anului nu trecea de 600 de unitati lunar. Cea mai buna luna de vanzari a fost noiembrie, cand importatorul a comercializat 1.273 de automobile.

Cresterea a venit si ca urmare a lansarii noii generatii Fiat Albea ale carui preturi pornesc de la 10.000 de euro, cu toate taxele incluse. Albea a devenit in 2006 cel mai vandut model al grupului, cu peste 3.000 de unitati comercializate.

In plus, pe piata a intrat si Grande Punto, noua generatie a automobilului de clasa mica Punto, ale carui vanzari au reprezentat in jur de 10% din totalul Autoitalia Group.

Autoturismele Fiat reprezinta aproximativ 65% din vanzarile grupului, iar divizia de vehicule comerciale Fiat contribui au alte 30% la vanzarile totale ale importatorului.

Autoitalia are 22 de dealeri, iar pana la finalul anului si-a propus sa aiba inca patru noi judete acoperite si are contracte semnate pentru Ramnicu Valcea, Arad si Suceava.

Autoitalia a vandut anul trecut 6.934 de unitati, iar in acest an si-a propus initial sa vanda in jur de 8.500 de automobile, iar in toamna a ridicat tinta la 9.500, pe fondul cresterii vanzarilor.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...