Automobile Craiova va primi un imprumut de 600 milioane de euro de la BEI

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 10:27
1190 citiri
Automobile Craiova va primi un imprumut de 600 milioane de euro de la BEI

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a aprobat un imprumut in valoare totala de 600 de milioane de euro pentru fabrica Ford de la Craiova precum si pentru activitatile de cercetare si dezvoltare asociate acesteia, care vor avea loc in Germania.

Astfel, 400 de milioane de euro vor fi destinate pentru construirea si operarea unei fabrici de vehicule si motoare la Craiova si reabilitarea tehnica a unitatii de productie deja existente.

Alte 200 de milioane de euro vor fi alocate pentru activitatile de cercetare si dezvoltare din Germania, asociate operatiunilor din Romania, se arata intr-un comunicat al BEI.

BEI a aprobat, marti, imprumuturi in valoare totala de 750 de milioane de euro destinate companiilor auto cu operatiuni in Europa, pentru a sustine proiectarea si constructia unor vehicule cu emisii poluante reduse.

Grupul Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in 2007, cand a achizitionat 72,4% din capitalul firmei de la statul roman, pentru 57 de milioane de euro. Ulterior, participatia grupului a crescut la peste 90%.

Ford a programat pentru activitatile din Romania investitii de 1,2 miliarde euro, finantate in cote egale, de cate 600 de milioane de euro, de BEI si Ford Europa.

Reprezentantii grupului au anuntat ca Ford va produce la Craiova, pentru inceput, un vehicul comercial usor, Ford Transit Connect, iar ulterior o masina de dimensiuni reduse, care sa acopere "un segment alb" din industria auto. Al treilea model ar urma sa fie un vehicul comercial de capacitate medie.

Potrivit Mediafax, in luna ianuarie a acestui an, Ford a realizat o infuzie de capital la uzina de la Craiova de peste 200 de milioane de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ford, # romania, # bei, # milioane , #Automobile