Automobilul de teren Land Rover Freelander 2 va fi lansat joi pe piata romaneasca

Vineri, 02 Februarie 2007, ora 06:18
1243 citiri

Compania Premium Auto, importatorul Jaguar si Land Rover in Romania, si-a propus sa vanda in 2007 pe piata romaneasca 250 de automobile de teren Land Rover Freelander 2, model care va fi lansat oficial joi, a declarat, pentru Rompres, directorul de marketing si comunicare al companiei, Anca Bold. In total, Premium Auto estimeaza un volum de vanzari de 550 de unitati pentru marca Land Rover, a precizat Bold.

Freelander 2 face parte din segmentul SUV-urilor mici (sport utility vehicle) si este cel de-al patrulea model nou lansat de Land Rover in numai patru ani, facandu-si aparitia dupa noul Range Rover (2002), Discovery 3 (2004) si Range Rover Sport (2005). Succesul comercial de care s-au bucurat aceste modele a contribuit la atingerea unui volum de vanzari record in intreaga lume in 2006 pentru marca britanica.

"Freelander 2 este inca o data un deschizator de drumuri, ce impune noi standarde in acest segment. Nici un alt 4x4 compact nu are o paleta atat de larga de utilitati. Pastrandu-si personalitatea, Freelander 2 imbina avantajele unui autoturism premium - performante dinamice superioare, interior de lux, siguranta si manevrare usoara - cu atributele unui 4x4 robust, ce poate aborda orice ruta, fiind versatil si tenace", apreciaza director general al importatorului Premium Auto, Cristian Antoni.

Aspectele tehnice ale noului Freelander 2 includ doua motoare complet noi - un motor pe benzina de 3,2 litri cu sase cilindri in linie si un motor diesel turboalimentat cu patru cilindri, de 2,2 litri. Freelander 2 este produs la fabrica din Halewood - Liverpool, recunoscuta pentru calitatea remarcabila a productiei prin acordarea premiului JD Power European Plant Quality Gold Award in 2005.

In 2006, pe piata romaneasca au fost livrate, conform statisticilor APIA, 395 automobile de teren Land Rover si 87 de automobile Jaguar, marci aflate in portofoliul importatorului Premium Auto.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...