Autoritatile germane precizeaza ca lupta cu poluarea nu se va duce pe banii platitorilor de taxe

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 12:10
2065 citiri
Autoritatile germane precizeaza ca lupta cu poluarea nu se va duce pe banii platitorilor de taxe
Foto: CC0 Creative Commons

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a afirmat miercuri ca planul sau de a lupta impotriva poluarii in orase, prin reconfigurarea sistemului hardware la vehiculele echipate cu motoare diesel mai vechi, nu implica folosirea banilor platitorilor de taxe sau a proprietarilor de masini, transmite Reuters.

"Conceptia mea actuala este ca nu vom apela la banii contribuabililor sau ai proprietarilor de masini. Aceasta inseamna ca producatorii auto din Germania vor trebui sa creeze cadrul care sa-i ajute sa recastige increderea", a declarat Scheuer pentru postul de televiziune ZDF.

Vineri, Guvernul de la Berlin va fi gazda unui summit la nivel inalt pentru a se ajunge la un acord vizand reducerea poluarii cauzate de vehiculele diesel fara a se recurge la interdictii.

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters ca vor participa ministrii Mediului - Svenja Schulze - si ai Economiei - Peter Altmaier - la aceasta reuniune. Parerile oficialilor germani privind reducerea poluarii cauzate de vehiculele diesel sunt diferite. In timp ce ministrul Mediului este in favoarea unor costuri de 3.000 de euro per vehicul pentru reconfigurarea sistemului hardware, ministrul Transporturilor doreste subventii pentru proprietarii vehiculelor echipate cu motoare diesel mai vechi care achizitioneaza modele noi, mai putin poluante. Ministrul Mediului a scris pe Twitter ca problema nu poate fi rezolvata fara reconfigurarea sistemului hardware si a adaugat: "cel mai corect si mai bun mod de a rezolva criza diesel il reprezinta plata procedurii de reconfigurare de catre producatorii auto".

Vineri, revista germana Spiegel a anuntat, fara a cita sursa informatiei, ca Angela Merkel sprijina propunerea de a se solicita reconfigurarea sistemului hardware la vehiculele echipate cu motoare diesel mai vechi, pentru a reduce poluarea,.

Merkel a decis in favoarea unei actualizari obligatorii si a cerut ministrului Transporturilor sa elaboreze un proiect de lege care sa permita functionarea masinilor cu norma de poluare Euro 5, pentru a evita restrictiile anuntate deja in unele orase din Germania.

Poluarea urbana in multe orase germane este mai ridicata decat prevad normele UE, determinand autoritatile sub presiune sa gaseasca metode de a reduce poluarea.

Germania s-a angajat ca pana la sfarsitul anului sa actualizeze softul la aproximativ 5,3 milioane de masini echipate cu motoare diesel, pentru a reduce emisiile poluante cu pana la 30%.

In februarie, un tribunal german a decis ca orasele din Germania pot interzice circulatia celor mai poluante automobile diesel pe strazile lor. Teama ca aceste interdictii vor fi puse in aplicare a dus la scaderea semnificativa a vanzarilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piata auto din Europa.

Industria auto germana, unde lucreaza aproximativ 800.000 de angajati, este afectata de reactia negativa fata de automobilele echipate cu motoare diesel dupa ce, in luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Acest scandal s-a extins la nivelul intregii industrii si a stimulat in alte tari investitiile in vehiculele electrice.

Pentru a reduce nivelul poluarii si a evita interzicerea totala a vehiculelor diesel, Volkswagen, Daimler si alti producatori auto si-au accelerat eforturile de dezvoltare a masinilor electrice.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Germania reconfigurare hardware diesel, #poluare Germania , #Automobile