Chinezii de la Litex Motors vor sa exporte in Romania automobile Great Wall

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 08:45
1911 citiri
Chinezii de la Litex Motors vor sa exporte in Romania automobile Great Wall

Managementul uzinei de productie de automobile Litex Motors din orasul bulgar Lovech va incheia, pana la finele anului, noi contracte pentru exportul tuturor modelelor de autoturisme pe care le produce, a declarat marti directorul companiei Litex Motors, Andon Dimitrov, transmite BTA.

Great Wall, cel mai mare producator auto chinez, a infiintat o fabrica la Lovetch, in nord-estul Bulgariei, prima sa unitate de productie din Uniunea Europeana, in urma unui acord incheiat cu compania bulgara Litex Motors. Productia de automobile Great Wall la aceasta uzina a inceput in anul 2012.

Andon Dimitrov a informat ca un contract cu un distribuitor din Serbia va fi incheiat in saptamanile urmatoare urmand ca acorduri similare cu distribuitori din Slovacia, Romania, Turcia, Ungaria si Cehia sa fie incheiate in lunile urmatoare.

Directorul Litex Motors a precizat ca in prezent uzina vinde peste 100 de autoturisme pe luna, insa pana la finele anului cifra ar urma sa ajunga la 3.000 de unitati pe luna. Aceasta in conditiile in care in prezent uzina are 200 de angajati care produc 5.000 de autoturisme pe an insa planurile prevad cresterea fortei de munca pana la 2.000 de angajati in ideea de a atinge capacitatea maxima de productie de 50.000 de unitati pe an. De asemenea, la cele doua modele de automobile Great Wall produse in prezent la uzina de la Lovetch se va adauga un nou SUV, Great Wall Speed 5, care va fi produs in mai multe versiuni.

In 2013, potrivit datelor oficiale ale Ministerului bulgar de Interne, Dacia a fost cea mai vanduta marca auto in Bulgaria. Cu 2.118 unitati vandute, Dacia a depasit Volkswagen (2.068 unitati), iar pe locul trei s-a situat Toyota, cu 1.951 autoturisme vandute.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#automobile Great Wall Romania, #automobile Litex Motors, #exporturi Litex Motors Romania , #Automobile