Cinci tari de "5 stele" a pietei de automobile

Marti, 21 Noiembrie 2006, ora 09:12
967 citiri

In primele 10 luni ale anului, peste jumatate din exportul sectorului de automobile s-a realizat in Italia, Germania, Franta, Marea Britanie si Spania. Conform datelor furnizate de Uniunea Exportatorilor din Uludag, in perioada ianuarie- octombrie, sectorul de automobile din Turcia a exportat in 167 de tari, de pe cinci continente, in special in tarile occidentale, si in 13 zone libere.

Valoarea exporturilor de ridica la 11 miliarde 776 milioane 815 de mii de dolari, din care 8 miliarde 387 de milioane 571 de mii de dolari reprezinta valoarea exporturilor realizate de Turcia catre cei mari mari parteneri traditionali, statele membre ale Uniunii Europene. Aceasta cifra reprezinta 71,2% din valoarea totala a exporturilor de automobile si evidentiaza potentialul celor 25 de tari membre ale Uniunii Europene fata de celelalte 142 de state in care se mai realizeaza astfel de exporturi.

Peste jumatate din exporturi se realizeaza in cinci tari

Exporturile in valoare de 6 miliarde 399 milioane 999 de mii de dolari, ce se efectueaza catre Italia, Germania, Franta, Marea Britanie si Spania, reprezinta peste jumatate din totalul exporturilor de automobile. O pondere importanta au avut-o si exporturile catre Olanda, Belgia, Irlanda, Austria, Suedia, Grecia, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Luxemburg, Polonia, Letonia, Ungaria, Lituania, Slovenia, Slovacia, Malta, Republica Ceha, Cipru si Estonia.

Tarile candidate

Atunci cand adaugam si Romania si Bulgaria, state in curs de aderare la Uniunea Europeana, cota de piata a Uniunii Europene creste la 75,3%. Valoarea exporturilor catre aceste tari, in perioada ianuarie-octombrie, se cifreaza la 492 de milioane 397 mii de dolari, ceea ce reprezinta 4,1% din totalul exporturilor de automobile. In Romania, care asteapta ca intr-un viitor apropiat sa devina membra a Uniunii Europene, s-a inregistrat o crestere de 27,6%, iar in Bulgaria cresterea a fost de 16,6%.

Valoarea totala a exporturilor de automobile realizate in cele 27 de tari membre si candidate ale Uniunii Europene este de 8 miliarde 879 de milioane 968 de mii de dolari, iar in celelalte 140 de state aceasta valoare a atins doar valoarea de 2 miliarde 896 de milioane 847 de mii de dolari.

Articol de Haluk YAAcel, Traducerea: Emel - BirgAAl Mauki

Rador

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...