Dacia va lansa in toamna o noua motorizare diesel pentru gama Logan

Vineri, 05 Ianuarie 2007, ora 15:13
991 citiri

Dacia va lansa in toamna acestui an o noua motorizare diesel pentru gama Logan, dupa ce anul trecut 42% dintre masinile vandute de constructor pe piata romaneasca au avut motor diesel, a spus vineri, la conferinta de prezentare a rezultatelor comerciale, directorul comercial Dacia, Jacques Daniel.

Reprezentantul Dacia nu a dat detalii suplimentare despre puterea motorului diesel care va fi introdus la finalul anului.

Producatorul a introdus motorizarea diesel pentru Logan berlina in septembrie 2005, cand a lansat varianta Logan 1,5 dCi de 65 de cai putere. In 2006, Logan diesel a fost lansat si pe pietele externe, insa cu o varianta de motorizare cu cinci cai mai puternica decat cea din tara.

Din octombrie 2006, de la lansarea in Romania a modelului break Logan MCV, Dacia ofera si pentru acesta un motor diesel 1,5 dCi de 70 de cai putere.

In prezent, in functie de dotari, Logan berlina diesel costa intre 7.700 si 10.000 de euro, in timp ce la Logan MCV, varianta diesel, costa in standard intre 9.700 euro si 11.200 euro pentru versiunea in cinci locuri, si intre 10.100 si 11.600 euro pentru cea in sapte locuri.

Pe termen scurt, Dacia nu va modifica preturile, insa pe teremen lung compania nu a exclus o posibila majorare ca urmare a schimbarilor din noul Cod Fiscal care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007.

Anul trecut, Dacia a vandut in Romania 96.044 autoturisme Logan, cu 9% decat in 2005. Per total, vanzarile Dacia in Romania au scazut cu 5% anul trecut, din cauza scaderii vanzarilor gamei de autoutilitare de la 20.192 de unitati in 2005, la 11.733 anul trecut. Interesul clientilor pentru utilitarele Dacia (camioneta) a scazut deoarece acestea se aflau la final de generatie, iar Dacia a incetat productia lor in decembrie 2006, urmand ca noul Logan furgon sa fie lansat la sfarsitul lui ianurie 2006.

In primele unsprezece luni ale anului trecut, ponderea autoturismelor diesel vandute pe piata romaneasca era de 39,9% din total. La masinile din import, procentul a fost mai mare decat la Dacia, situandu-se in jurul a 50% din total.

Ponderea vanzarilor de automobile diesel pe pietele europene variaza intre 30% si 70% si este mare in tarile unde benzina este cu mult mai scumpa decat motorina.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...