FBI avertizeaza: Paziti-va masinile de hackeri! Sunt tot mai vulnerabile

Vineri, 18 Martie 2016, ora 12:16
3812 citiri
FBI avertizeaza: Paziti-va masinile de hackeri! Sunt tot mai vulnerabile
Foto: Kaspersky

Autoritatile americane avertizeaza ca noile tehnologii utilizate de automobile le fac pe acestea vulnerabile la atacurile cibernetice. Doua agentii federale si-au unit deja vocile pentru a face publicul sa constientizeze aceste riscuri.

Administratia Nationala pentru Siguranta in Trafic pe Autostrazi (NHTSA) si FBI au lansat un comunicat comun prin care atrag atentia conducatorilor auto sa verifice cu atentie mesajele in care li se ofera actualizari ale software-ului masinii, arata IB Times.

In avertismentul trimis de cele doua agentii se mentioneaza ca hackerii "folosesc e-mail-uri false prin care trimit soferilor care vor sa upgradeze softul masinii link-uri catre site-uri virusate sau atasamente care contin virusi".

"Vehiculele moderne contin adesea noi tehnologii conectate menite sa aduca beneficii in privinta sigurantei, consumului si, mai ales, confortului pasagerilor. Dispozitivele aftermarket asigura, de asemenea, noi caracteristici de monitorizare a starii vehiculului. Odata cu aceasta conectivitate crescuta devine important ca soferii si producatorii sa fie constienti de potentialele riscuri de securitate cibernetica", se arata in comunicat.

Anul trecut, in iulie, Fiat Chrysler a rechemat in service 1,4 milioane de masini, dupa ce revista Wired a publicat imagini cu un jurnalist care incerca sa conduca un Jeep in timp ce era "atacat" de niste experti in securitate cibernetica, care jucau rolul de hackeri.

In inregistrare se observa cum acestia declanseaza stergatoarele de parbriz, dau volumul radioului la maximum, iar Jeep-ul ajunge in cele din urma intr-un sant, din cauza interventiilor lor.

FBI si NHTSA le-au transmis soferilor sa fie pusi la punct cu ultimele update-uri, sa ia in serios eventualele chemari in service din partea producatorilor si sa nu permita necunoscutilor sa le conduca masina sau sa instaleze programe soft pe aceasta.

"La fel cum nu iti permiti sa lasi computerul sau smartphone-ul neparolat este important sa fii atent la cine are acces la masina pe care o conduci", au mai spus reprezentantii celor doua agentii.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#hackeri automobile, #tehnologii noi auto, #siguranta masini, #avertisment FBI, #masini personale , #Automobile