Fiat infiinteaza o companie mixta cu Chrysler

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 18:44
1222 citiri
Fiat infiinteaza o companie mixta cu Chrysler

Producatorul italian de automobile Fiat infiinteaza, la o fabrica din Torino, o companie mixta cu costructorul american Chrysler, la care detine o participatie de 20%, in scopul relansarii productiei din Italia pentru a face fata concurentilor europeni, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Fiat, cel mai mare grup industrial italian, s-a angajat sa investeaza 20 de miliarde de euro pentru majorarea productiei si imbunatatirea eficientei la fabricile din Italia, in schimbul flexibilizarii fortei de munca.

"Suntem intr-o situatie dificila in Italia, reteaua noastra industriala nu este eficienta si nu este in pozitia de a face fata concurentei", a declarat directorul general Sergio Marchionne, dupa o intalnire cu reprezentantii sindicali.

Fiat, al saselea mare producator auto din Europa, inregistreaza pierderi la toate fabricile din Italia.

Planul de la fabrica Mirafiori din Torino implica o investitie de peste un miliard de euro, precum si reguli mai flexibile privind forta de munca.

Analistii considera ca proiectul "Fabbrica Italia" al Fiat, de aducere a competitivitatii sale la nivelul companiilor europene concurente, este esential pentru dezvoltarea producatorului auto.

Fabrica Mirafiori are 5.500 de angajati implicati in productia de automobile si este una dintre cele mai mari din Italia, impreuna cu fabrica Melfi din sudul tarii.

In prezent, Mirafiori produce modelele Fiat Multipla, Fiat Punto Classic, Fiat Idea, Lancia Musa si Alfa Romeo Mito.

Unele modele vor fi scoase din fabricatie inainte de sfarsitul anului viitor.

Fiat intentioneaza sa produca pana la 280.000 de vehicule pe an la Mirafiori, urmand ca noi modele Jeep, Alfa si SUV vsa fie lansate pana in trimestrul patru din 2012.

Peste jumatate din noile modele vor fi comercializate la nivel mondial. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fiat, # companie, # chrysler , #Automobile