Fiat trimite acasa 1.100 de angajati

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:49
1361 citiri
Fiat trimite acasa 1.100 de angajati

Fiat SpA intentioneaza sa suspende productia de motoare pentru camioanele Iveco pentru doua saptamani. Aceasta este cea mai recenta masura a grupului italian pentru a reduce costurile in contextul crizei, relateaza Reuters, care citeraza surse din grup.

Divizia de camioane a grupului, Fiat Powertrain, va intrerupe productia in cadrul fabricii din apropierea orasului italian Torino in perioada 18-30 mai si va trimite acasa aproape 1.100 angajati, pentru a reduce costurile, a declarat miercuri pentru Reuters o sursa din cadrul companiei.

Divizia de autoturisme a Fiat a renuntat, in schimb, la planurile de a disponibiliza temporar 5.000 de angajati ai uzinei Mirafiori in perioada 27 aprilie-3 mai. "Muncitorii ce au fost vizati pentru disponibilizari temporare vor lucra in regim normal", a precizat sursa.

Fiat a suspendat productia in cadrul unor uzine pentru mai multe saptamani, in incercare de a reduce costurile si de a diminua stocurile de automobile nevandute.

Cu toate acestea, ca dovada ca masurile luate de guvern incep sa se faca simtite, vanzarile Fiat din Italia au crescut cu 6,1% in martie, in contextul in care numarul total de inmatriculari a crescut cu 0,24%.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#fiat, # costuri, # criza, # angajati , #Automobile