Ford a obtinut un profit record in T1

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 15:43
1285 citiri
Ford a obtinut un profit record in T1

Ford a avut in primul trimestru un profit net de 2,6 miliarde dolari, cel mai mare inregistrat de constructorul auto american in perioada ianuarie-martie a ultimilor 13 ani, beneficiind de revenirea economiei globale si de un portofoliu mai mare de vehicule eficiente in ceea ce priveste consumul.

Profitul a crescut de la 2,09 miliarde de dolari in ianuarie-martie 2010 la 2,6 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal.

Ford a profitat de revenirea cererii, in special in SUA, pe fondul revitalizarii economiei. De asemenea, cresterea preturilor combustibililor determina cumparatorii sa se orienteze spre autovehiculele cu un consum mai eficient produse de grup, precum compactul Fiesta.

Grupul anticipeaza o crestere usoara, cu 12.000 de unitati, a productiei la nivel global in al doilea trimestru, in pofida problemelor cu care se confrunta furnizorii de piese auto in urma cutremurului din Japonia. Productia se va situa astfel la circa 1,5 milioane de automobile si camioane.

"Ne asteptam ca volumele sa creasca in continuare substantial in ritm anual, in principal datorita succesului produselor noastre, a revenirii treptate a economiei globale si imbunatatirii competitivitatii", a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally.

In Romania, constructorul detine uzina Automobile Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#ford, #profit record, #constructor auto , #Automobile